Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: 1-2 η Ferrari στο FP3

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μ. Βρετανίας: 1-2 η Ferrari στο FP3

FORMULA 1

GP Μ. Βρετανίας: 1-2 η Ferrari στο FP3

FORMULA 1

Νέα αλλαγή σκηνικού είχαμε στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά τον Pierre Gasly και τη Red Bull Racing στο FP1, τον Lewis Hamilton και τη Mercedes στο FP2, ήταν η σειρά της Scuderia Ferrari να έχει το πάνω χέρι στο FP3, με τον Charles Leclerc να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο, τον teammate του Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει αλλά τον Hamilton να ακολουθεί από κοντά. Συνολικά, μόλις 49 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν τους τρεις πρώτους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σιρκουί του Νορθάμπτονσιρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς ξανά με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 17 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 26. Στη διάθεσή τους ως σκληρή, μέση και μαλακή γόμα, έχουν τις C1, C2 και C3 αντίστοιχα, με την Pirelli να φέρνει τις πιο σκληρές επιλογές στη γκάμα της.

Όμως προτού περάσουν δέκα λεπτά από την έναρξη της ωριαίας διαδικασίας που αποτελεί και την τελευταία πρόβα ενόψει της μάχης της pole position και προτού βγουν για χρόνους οι κορυφαίοι συνδυασμοί, άρχισε να βρέχει, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των περασμένων ημερών.

Έτσι είδαμε να χρησιμοποιούνται ενδιάμεσα ελαστικά αν και η βροχή δεν είχε ενταθεί άρα η απόφαση χρήσης τους δεν ήταν και δεδομένη για όλους. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν μέσω team radio οι οδηγοί της Mercedes, η πίστα ήταν πολύ βρεγμένη για σλικ αλλά όχι αρκετά βρεγμένη για ενδιάμεσα!

Advertisement

Αυτό για μερικά λεπτά βέβαια, καθώς οι ψιχάλες σταμάτησαν και έτσι στο τελευταίο μισάωρο είχαμε κανονικά δράση, με τον Hamilton να ξεσηκώνει το κοινό αλλά αμέσως μετά να τον περνούν διαδοχικά ο Valtteri Bottas και ο Leclerc.

Ο τοπικός ήρωας απάντησε στην αμέσως επόμενη προσπάθεια του, με τις Mercedes σε εκείνο το σημείο να βρίσκονται πλέον στο 1-2. Οι Red Bull μπήκαν στο παιχνίδι με τους Max Verstappen και Gasly να ακολουθούν σε χρόνους με τη συμπλήρωση 45 λεπτών.

Advertisement

Εκεί οι Ferrari έβαλαν φρέσκα σετ ελαστικών μαλακής γόμας, όπως και οι Mercedes, καθώς άρχισαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων. Και ήταν ο Leclerc αυτός που κατέβηκε άμεσα στο 1.25.905, με τον Vettel 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργό και τον Hamilton άλλα 23 πιο πίσω, να λέει μέσω team radio πως η «W10» δεν είχε πολλά περισσότερα να δώσει.

Στα τελικά στάδια είχαμε δύο αξιοσημείωτα συμβάντα, το ένα ήταν το στριμωξίδι των Leclerc, Daniil Kvyat, Bottas στη Γούντγκεϊτ, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει επαφή και το άλλο η έντονη υπέρ-στροφή της RB15 του Verstappen στην έξοδο της Λούφιλντ.

Έτσι λοιπόν οι Ferrari έκαναν το 1-2, με τον Lewis μία ανάσα πίσω τους, τις Red Bull να είναι μπροστά από τον Bottas και να ακολουθούν από κοντά ενώ στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκε μόνο ο «best of the rest» Lando Norris με τη McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3: