Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ισπανίας: Ο Hamilton στην pole!

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ισπανίας: Ο Hamilton στην pole!

FORMULA 1

GP Ισπανίας: Ο Hamilton στην pole!

FORMULA 1

Εντυπωσιακή μάχη για την πρώτη θέση με το Βρετανό να επικρατεί με ελάχιστη διαφορά. Πολύ δυνατός ο Φέτελ μόλις 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός εκκινεί αύριο δίπλα στο Χάμιλτον και αναμένεται μεγάλη μάχη για τη νίκη. TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Με αρκετή ζέστη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 45 βαθμούς Κελσίου υποδέχτηκε σήμερα η πίστα της Καταλονίας ομάδες και οδηγούς. Ο Κίμι Ράικονεν με τη Ferrari ήταν ταχύτερος όλων στην πρωινή ωραία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Φέτελ ήταν στα δυο δέκατα πιο πίσω και ο Χάμιλτον στα 4 δέκατα. Ο Μπότας αντιμετώπισε πρόβλημα στα ηλεκτρικά της W08, αυτό περιόρισε τη δράση του στα τελευταία 8 λεπτά. Αντίστοιχα ήταν 4ος στους χρόνους. Οι μηχανικοί της Ferrari υποχρεώθηκαν ν’ αλλάξουν υβριδική μηχανή στο μονοθέσιο του Φέτελ. Έδωσαν αγώνα με το χρόνο και το κατάφεραν σε δυο μόλις ώρες. Σημειώστε πως είναι ο 5ος φετινός αγώνας και κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του 4 υβριδικές μηχανές για 5 αγώνες. Οπότε θεωρητικά το Ισπανικό GP είναι ο τελευταίος αγώνας για την πρώτη υβριδική μηχανή.

Το ξεκίνημα του Q1 βρήκε όλους τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη μαλακή γόμα της Pirelli. Ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος όλων και πίσω του ακολουθούσε πολύ κοντά ο Ράικονεν. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν ο Έρικσον με τη Sauber, o Πάλμερ με τη Renault, ο Στρολ με τη Williams, ο Βαντούρν με τη McLaren και ο Κβίατ με την Toro Rosso. Ο Αλόνσο άλλαξε στάση σήμερα και η απόδοσή του τον έφερε στην 12η θέση του Q1 σε αντίθεση με το Βαντούρν που αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

vettel-spain17-sparks640

Advertisement
Advertisement

Το ξεκίνημα του Q2 βρήκε τους δυο μονομάχους του τίτλου να κάνουν εφάμιλλο χρόνο. Ο Χάμιλτον ήταν μόλις 85 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από το Φέτελ και Μπότας ακολουθούσε στο ίδιο δέκατο. Ο Ράικονεν ήταν 4 δέκατα πιο πίσω και οι δυο Red Bull στις γνώριμες θέσεις 5,6 με το Φερστάπεν ταχύτερο του Ρικιάρντο. Κανείς από τους έξι αυτούς ταχύτερους οδηγούς δεν ξαναβγήκε για να κάνει άλλη προσπάθεια προφανώς αφού οι χρόνοι τους το επέτρεπαν θέλησαν να προφυλάξουν αυτό το σετ ελαστικών με το οποίο υποχρεούνται να εκκινήσουν τον αγώνα. Οι υπόλοιποι 9 οδηγοί ρίχτηκαν για 2η φορά στη μάχη με το χρονόμετρο και από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Βερλάιν (Sauber), Γκροζάν, Μάγκνουσεν (Haas), Σάινθ (Τοro Rosso) και Χούλκενμπεργκ (Renault). Αντίθετα ο Αλόνσο έκανε την έκπληξη, προκρίθηκε στη 10αδα μάλιστα ο χρόνος του υστερούσε μόλις 1 sec από την κορυφαία επίδοση του Λιούις Χάμιλτον.

Το ξεκίνημα του Q3 βρήκε τους οδηγούς των Mercedes και Ferrari να δίνουν μάχη για την pole. Στην πρώτη προσπάθεια οι Mercedes ήταν ταχύτερες με το Χάμιλτον να σημειώνει χρόνο 1:19.149. Επίδοση εντυπωσιακή και ρεκόρ για την pole στη Βαρκελώνη. Ο Μπότας ακολούθησε στα δυόμισι δέκατα και ο Ράικονεν στα 3 δέκατα. Εκτός παιχνιδιού ο Ρικιάρντο ένα δευτερόλεπτο πίσω στην 6η θέση.
Λίγο πριν το τέλος οι κορυφαίοι βγήκαν για την τελευταία τους προσπάθεια. Ο Ράικονεν ήταν τελευταίος άρα είχε τον τελευταίο λόγο. Καλύτερα όλων στο πρώτο sector ξεκίνησε ο Ράικονεν. Πολύ σύντομα όμως φάνηκε πως η pole ήταν χαμένη υπόθεση για το Φινλανδό που παρέμεινε 4ος. Κανείς δε βελτίωσε εκτός από το Φέτελ που περιορίστηκε στη 2η θέση όντα μόλις 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από το Χάμιλτον που δε βελτίωσε στη 2η προσπάθειά του. Ο Φέτελ δεν έχει πάρει ποτέ του pole στη Βαρκελώνη. Παραδέχτηκε πως έκανε λάθος στο σικέιν στα φρένα, αν τα είχε καταφέρει πιθανόν θα ήταν στην pole. Αύριο λοιπόν έχουμε τους δυο μονομάχους του πρωταθλήματος Φέτελ και Χάμιλτον να εκκινούν από την 1η σειρά της εκκίνησης. Με μια πρόχειρη ματιά στους χρόνους είναι σαφές πως δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari. Πιο πίσω οι Red Bull παραμένουν μισό έως ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω ενώ ο Αλόνσο μετά τα χθεσινά προβλήματα εντυπωσίασε φέρνοντας τη McLaren στην 7η θέση. Ήταν δηλαδή πρώτος από τους υπόλοιπους. Αξίζει να τονιστεί και η παρουσία του Σέρτζιο Πέρεζ με τη Force India μπροστά από το Μάσα.

Συνολικά η σημερινή κατάταξη ήταν:
GP-Spain17-Pole-Times640
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 15:00 ώρα Ελλάδος και ο αγώνας θα  μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, ΟΤΕ.