Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ισπανίας: Απάντησε στο FP3 ο Verstappen

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Ισπανίας: Απάντησε στο FP3 ο Verstappen

FORMULA 1

GP Ισπανίας: Απάντησε στο FP3 ο Verstappen

FORMULA 1

Η τελευταία πρόβα πριν τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ανήκε στον Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν ο μοναδικός οδηγός που κινήθηκε κάτω από το 1.18 και κατάφερε να επικρατήσει του μεγάλου του αντιπάλου στη μάχη του τίτλου, Lewis Hamilton.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Montmelo υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 37.

Advertisement
Advertisement

Με δύο ωριαίες περιόδους ελεύθερων δοκιμών στην πλάτη από την Παρασκευή, αυτή τη φορά δεν είχαμε πλήρη δράση από την αρχή του FP3. Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 15 λεπτά για να δούμε κορυφαίους συνδυασμούς να βγαίνουν στην πίστα, με τους οδηγούς να επιλέγουν τη μέση και τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Με τη μαλακή ήτα στην πίστα οι Mercedes, με τον Valtteri Bottas αρχικά ταχύτερο και τον Hamilton να απαντά άμεσα με επίδοση στο 1.18.117, την ώρα που ο Verstappen ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά, όμως με τη μαλακή γόμα – επιλογή που είχε κάνει και ο teammate του, Sergio Perez.

Advertisement

Ένα εικοσάλεπτο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, οι δυο Ferrari έγραψαν ανταγωνιστικούς χρόνους και τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις δύο Mercedes, με τον Charles Leclerc ένα δέκατο μακριά από τον πρωταθλητή ενώ ο Carlos Sainz ήταν στα δύο.

Advertisement

Ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην Alfa Romeo του Kimi Raikkonen και η έξοδος της McLaren του Lando Norris στη στροφή 10, διατάραξαν για λίγο την κανονική ροή της διαδικασίας.

Δέκα λεπτά πριν το φινάλε ο Hamilton κατέβηκε στο 1.18.070, προτού ο Verstappen «πυροβολήσει» με επίδοση στο 1.17.835, η οποία δεν απειλήθηκε στα τελικά στάδια της διαδικασίας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
To Πασχαλινό F1 Vlog βγάζει… λαγό (video)
Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης στο Preview του GP Ισπανίας
O Grosjean θα κάνει δοκιμές με τη Mercedes-AMG F1 (video)