Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

GP ΗΠΑ: 1-2 οι Mercedes στο FP1

FORMULA 1

Η Mercedes-AMG Petronas κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών, που διεξάγεται στο Circuit of the Americas και αποτελεί τον δέκατο-έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ταχύτερος ήταν ο Valtteri Bottas, που παράλληλα ανακοινώθηκε πως θα έχει νέα υβριδική μονάδα ισχύος την Κυριακή, πράγμα που θα του φέρει ποινή 5 θέσεων στο grid. Τον ακολούθησε από κοντά ο teammate του, Lewis Hamilton, ενώ ο Max Verstappen δεν κατάφερε να τους ακολουθήσει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Austin υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 31.

Όμως προτού καλά-καλά αρχίσει η δράση, είχαμε διακοπή. Η Alpine του Fernando Alonso ακινητοποιήθηκε στη στροφή 12 λόγω τεχνικού προβλήματος, πράγμα που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας και διακοπή της δράσης. Όμως όχι και του χρονομέτρου, αφού στα ελεύθερα δοκιμαστικά αυτό συνεχίζει να κυλάει.

Advertisement

Με 48 λεπτά ακόμα στο ρολόι, είχαμε πράσινη σημεία και βγήκαν όλοι στην πίστα, προσπαθώντας να συλλέξουν τα απαιτούμενα δεδομένα μετά από απουσία ενός έτους από το Austin αφού ο περυσινός αγώνας δεν έλαβε χώρα, ελέω Covid. Και από την αρχή, είδαμε να χρησιμοποιούνται και οι τρεις διαθέσιμες γόμες.

Hamilton και Verstappen ξεκίνησαν από νωρίς τις «μάχες», με μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν ενώ αμφότεροι είχαν τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Advertisement

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Charles Leclerc είχε μία εντυπωσιακή έξοδο στα “s” αλλά κατάφερε να αποφύγει τις μπαριέρες και να συνεχίσει.

Μετά την προσωρινή παρουσία του Sergio Perez στην κορυφή των χρόνων, παρότι είχε τη σκληρή γόμα, ο Hamilton βγήκε μισό ακόμα δευτερόλεπτο και κατέβηκε στο 1.36.381 όμως η απάντηση δεν άργησε και φυσικά ήρθε από τον Verstappen, στο 1.36.806.

Όμως οι χρόνοι έμελλε να πέσουν κι άλλο. Πολύ περισσότερο αφού ξαφνικά ο Bottas «πυροβόλησε», κατεβαίνοντας στο 1.34.874, με τον Hamilton να τον πλαισιώνει και τον Verstappen σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά.

Ενώ ο Nikita Mazepin είχε μία εντυπωσιακή έξοδο στη στροφή 19 χωρίς συνέπειες, η Alpine έλυσε τα προβλήματα στην Α521 του Alonso, με τον Ισπανό να επιστρέφει στην πίστα με 15 λεπτά ακόμα στο ρολόι.

Στα τελικά στάδια δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή των χρόνων, είχαμε όμως κάποια απρόοπτα, με σημαντικότερη τη σύγκρουση της Red Bull Racing του Sergio Perez με τη Haas του Mick Schumacher, ενώ ο Kimi Raikkonen είχε μία εντυπωσιακή έξοδο με την Alfa Romeo.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το FP1, με τις Mercedes στο 1-2, τον Verstappen μπροστά από τις δύο Ferrari, έκτο τον Pierre Gasly με τη Scuderia AlphaTauri και πίσω του τον Perez, τη McLaren του Lando Norris και τις δύο Alfa Romeo.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

H Red Bull Racing μετέτρεψε σε πίστα το κέντρο του Dallas (video)

Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)