Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Κυριαρχία Mercedes στα ελεύθερα της Παρασκευής

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ιαπωνίας: Κυριαρχία Mercedes στα ελεύθερα της Παρασκευής

FORMULA 1

GP Ιαπωνίας: Κυριαρχία Mercedes στα ελεύθερα της Παρασκευής

FORMULA 1

Lewis Hamilton και Valtteri Bottas επιβλήθηκαν του ανταγωνισμού, σημειώνοντας το 1-2 τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας που διεξάγεται στην πίστα της Σουζούκα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στην πρωινή περίοδο τα ασημί βέλη κυριάρχησαν, αφού ήταν επτά δέκατα μπροστά από τις Red Bull και ένα δευτερόλεπτο από τις Ferrari! Κι αυτό παρότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και ο teammate του, δεν χρησιμοποίησαν καν τη super soft γόμα ελαστικών της Pirelli, μόνο τις soft και medium.

Ο Hamilton ενεπλάκη σε ένα συμβάν όπου ο Pierre Gasly με την Scuderia Toro Rosso, βρέθηκε στο διάβα του ενώ βρισκόταν σε γρήγορο γύρο. Χρειάστηκε μία απότομη αλλαγή κατεύθυνσης για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Advertisement
Advertisement

Οι αγωνοδίκες του ιαπωνικού Grand Prix επέπληξαν τον νεαρό Γάλλο. Όσο για τη θέση του best of the rest, εκεί είδαμε τη Force India να επικρατεί με τη soft γόμα, παρότι ο έντονος ανταγωνισμός είχε τη super soft!

Advertisement

Υπήρξαν αρκετά απρόοπτα, τετ α οε και έξοδοι, χωρίς όμως να προκαλέσουν διακοπή της 90λεπτης διαδικασίας.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

japan18-fp1-times640

Στο FP1 η γερμανική ομάδα συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Αυτή τη φορά ο Hamilton τοποθέτησε εαυτόν από νωρίς στην κορυφή σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.28.911, με τη soft γόμα ελαστικών. Μέχρι όμως να συμπληρωθεί το 90λεπτο, ήταν μόνο ο Bottas που κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα.

Advertisement

Βέβαια στην πορεία, ο Hamilton έκανε προσομοιώσεις κατατακτήριων χρησιμοποιώντας super soft ελαστικά και κατέβηκε στο εντυπωσιακό 1.28.217, όντας μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον teammate του.

Ο Vettel ήταν ο μοναδικός που κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, με τις Red Bull και τον teammate του να ακολουθούν από κοντά.

Πίσω από τις τρεις «μεγάλες» ομάδες, ήταν ξανά η Force India με τον Esteban Ocon που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει θέση επίσημου οδηγού για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

japan18-fp2-times640

Η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας διεξάγεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου ενώ η μάχη της pole position στις 9!