Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γερμανίας: Το βιολί της και στο FP3 η Ferrari

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γερμανίας: Το βιολί της και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

GP Γερμανίας: Το βιολί της και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

Το τρία στα τρία πέτυχε η Scuderia Ferrari αφού πρώτευσε και στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του γερμανικού Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Όπως και στο FP2, ταχύτερος όλων ήταν ο Charles Leclerc, μόνο που αυτή τη φορά η ιταλική ομάδα δεν έκανε το 1-2 αφού ανάμεσα στον ταλαντούχο οδηγό και τον teammate του Sebastian Vettel, ήταν η Red Bull Racing του Max Verstappen.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά τον χθεσινό καύσωνα όπου η θερμοκρασία αέρα έφτανε στους 35 βαθμούς και αυτή του οδοστρώματος άνω των 50, το σκηνικό στο Χόκενχαϊμρινγκ άλλαξε. Η θερμοκρασία έπεσε στους 24, οι βραδινές καταιγίδες «καθάρισαν» την αγωνιστική διαδρομή από το στρωμένο λάστιχο και η απειλή βροχής ήταν διαρκής. Συγκεκριμένα, οριζόταν στο 60%.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών είχαμε τις πρώτες προσπάθειες από τους κορυφαίους συνδυασμούς, με τις Ferrari να δείχνουν το δρόμο και τον Leclerc να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.13.117. Αντίθετα οι Mercedes έκαναν χαμηλές πτήσεις στην πρώτη τους έξοδο, όντας αρκετά μακριά.

Advertisement
Advertisement

Οι Ferrari λίγο μετά κατέβηκαν ακόμα πιο χαμηλά, με τον Μονεγάσκο στο 1.12.736, τον Vettel 5 δέκατα μακριά, τον Lewis Hamilton στα 7 και τον Valterri Bottas ένα δευτερόλεπτο μακριά, αντιμετωπίζοντας ένα προσωρινό (;) πρόβλημα απώλειας ισχύος στην υβριδική μηχανή της Mercedes.

Advertisement

Όσο για τις Red Bull, άργησαν να μπουν στο παιχνίδι. Η πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια του Verstappen ήρθε στα μισά της ωριαίας διαδικασίας και τον τοποθέτησε ανάμεσα στις Ferrari και τον Hamilton.

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε το παιχνίδι ζεστάθηκε ξανά. O Leclerc κατέβηκε με νέο σετ μαλακών ελαστικών στο 1.12.380, με τον Verstappen να προκαλεί αίσθηση περνώντας δεύτερος, ένα δέκατο πίσω από τον Μονεγάσκο κι ένα μπροστά από τον Vettel.

Advertisement

Την ίδια ώρα οι Mercedes ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά, όμως και ο Kevin Magnussen με τη Haas ενώ βλέπαμε αρκετές φορές τους αγωνοδίκες να ακυρώνουν γύρους οδηγών, όταν αυτή δεν σέβονταν τα όρια της πίστας. Έτσι η επίδοση που έφερε τον Hamilton τέταρτο, ακυρώθηκε.

Βγήκα ξανά πιο μετά ο παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά ήταν έκτος, σχεδόν έξι δέκατα μακριά από την κορυφή. Σε μία διαδικασία όπου δεν ένιωθε καλά, χρειάστηκε να αλλάξει γάντια, δεν έβρισκε το σωστό στήσιμο στην W10.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Οι κατατακτήριες δοκιμές αρχίζουν στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.