Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Γαλλίας: Οριακά μπροστά ο Verstappen στο FP2

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Γαλλίας: Οριακά μπροστά ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

GP Γαλλίας: Οριακά μπροστά ο Verstappen στο FP2

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Γαλλίας, έβδομου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

O Ολλανδός της Red Bull Racing που προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών, ήταν μόλις 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Valtteri Bottas, με τον Lewis Hamilton να συμπληρώνει το Top-3.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα Paul Ricard υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 46, αρκετά ψηλότερα σε σχέση με το πρωί. Η διαδικασία ξεκίνησε με τετ α κε του Nikita Mazepin στη στροφή 15, προτού αρχίσει η… ταλαιπωρία των οδηγών στα κερμπ της στροφής 2.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, καθώς ο Verstappen έχασε εκεί μέρος της εμπρός του αεροτομής. Εν τω μεταξύ, οι Mercedes έδειχναν ξανά το δρόμο, με τον Bottas στο 1.32.880, τον Hamilton και τις Red Bull να ακολουθούν, όλοι με τη μέση γόμα.

Advertisement

Βάζοντας τη μαλακή ο Φινλανδός δεν κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα, σε αντίθεση με τον Verstappen που ήταν 8 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος! Αντίθετα ο Hamilton, βελτίωσε την επίδοσή του αλλά έμεινε τρίτος.

Κάπου εκεί άρχισαν οι προσομοιώσεις αγώνα και δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή. Γενικά τα απρόοπτα ήταν λιγότερα σε σχέση με το FP1 αλλά η γκρίνια για τα κερμπ η ίδια. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως, οι εκπρόσωποι των ομάδων λάμβαναν την ίδια απάντηση από τον διευθυντή αγώνα, Michael Masi.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
To F1 Vlog για το επεισοδιακό GP Μπακού (video)
F1: Pirelli και FIA υιοθέτησαν νέα πρωτόκολλα
Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon