Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μπακού: Pole ξανά για Vettel και Ferrari

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μπακού: Pole ξανά για Vettel και Ferrari

FORMULA 1

GP Μπακού: Pole ξανά για Vettel και Ferrari

FORMULA 1

Για τρίτη συνεχόμενη φορά και συνολικά 53η στην καριέρα του στη Formula 1, o Sebastian Vettel θα εκκινήσει από την pole position! Ο Γερμανός επιβλήθηκε στη συναρπαστική μάχη των κατατακτήριων δοκιμών Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως φέτος έχουμε πραγματική μάχη για τον τίτλο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Μπακού υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 27.

Στο Q1 τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Kimi Raikkonen, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.42.538, με τους Max Verstappen και Lewis Hamilton στο ένα δέκατο. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Charles Leclerc στην ενδέκατη θέση με τη Sauber.

Advertisement
Advertisement

Στην ουρά, εκτός συνέχειας έμεινε ο Stoffel Vandoorne με τη McLaren να συνεχίζει να απογοητεύει, ο Marcus Ericsson με τη Sauber, o Roman Grosjean που είχε νωρίς έξοδο με τη Haas και οι δύο Toro Rosso που παραλίγο να συγκρουστούν στο φινάλε. Ο Brendon Hartley είχε κλαταρισμένο ελαστικό και βρέθηκε στο διάβα του Pierre Gasly σε σημείο που ο Γάλλος πήγαινε με 320 km/h και είχε ελάχιστο χρόνο να αντιδράσει! Ευτυχώς και για τους δύο, κατάφερε να αποφύγει τον Νεοζηλανδό.

Advertisement

Στο Q2 ήταν ο Raikkonen αυτός που τοποθέτησε στο φινάλε εαυτόν στην κορυφή, σημειώνοντας μάλιστα την επίδοσή του με τη ultra soft γόμα, ενώ οι υπόλοιποι των τριών μεγάλων ομάδων θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη Super Soft.

Advertisement

Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Williams που όντας στις θέσεις 11 και 12 είχαν την καλύτερη έως τώρα εμφάνισή τους, η McLaren του Fernando Alonso, η Sauber του Leclerc και η Haas του Magnussen.

Στο Q3 λοιπόν προκρίθηκαν οι δύο Ferrari, οι δυο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο Force India και οι δύο Renault, με την πρώτη ζαριά να πηγαίνει στον Vettel που κατέβασε την καλύτερη επίδοση στο 1.41.498. Οι Mercedes ήταν 3 και 4 δέκατα πίσω, οι Red Bull στα 5 και 9 ενώ ο Raikkonen στο δευτερόλεπτο!

Στη δεύτερη τελική προσπάθεια, τα ασημί βέλη δεν κατάφεραν να αμφισβητήσουν την πρωτιά του Vettel, ο μόνος που φάνηκε ικανός να τον απειλήσει ήταν ο Raikkonen αλλά ένα λάθος στη στροφή 16, κατέστρεψε ένα γύρο που φαινόταν να μπορεί να του χαρίσει την pole. Αντί αυτού, έμεινε μόλις έκτος.

Για τον Γερμανό ήταν η τρίτη συνεχόμενη pole position, πρώτη φορά από το 2013, τη χρονιά που κατέκτησε τον τελευταίο του τίτλο! Για τη Scuderia αυτή ήταν η pole #216.

«Το μονοθέσιο μας ήταν πολύ καλό στο Q1 και στο Q2 και ένιωθα πως σήμερα είχαμε το μονοθέσιο για την pole. Ο πρώτος μου γύρος ήταν πολύ καλός αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερος. Ο δεύτερος δεν ήταν το ίδιο καλός αλλά αποδείχθηκε πως αυτό που είχα πετύχει ήταν αρκετό. Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτόν τον αγώνα, αυτοκίνητο ασφαλείας κτλ», είπε ο Vettel.

Δίπλα στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή θα εκκινήσει ένας… άλλος τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Hamilton!

«Ήταν μικρή η διαφορά. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Η Ferrari ήταν ταχύτερη όλο το διήμερο, έχουν πολύ καλό μονοθέσιο φέτος. Αλλά είμαστε στο παιχνίδι, βελτιωθήκαμε πολύ σε σχέση με χθες. Σκοπεύω να κάνω τη ζωή του Sebastian δύσκολη αύριο», υποσχέθηκε ο Βρετανός.

Όσο για τον Bottas πλασαρίστηκε μπροστά από τις δύο Red Bull, με τις μεταξύ τους διαφορές να είναι μικρός.
«Σίγουρα μπορούμε να απειλήσουμε αύριο τον Sebastian. O αγώνας εδώ μπορεί να είναι τρελός και όλα να συμβούν. Πέρυσι ήμουν ένα γύρο πίσω μετά το πρώτο πέρασμα και τελικά τερμάτισα δεύτερος», θύμισε ο Bottas.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Baku-2018-Quali-times640

Update: Ο Nico Hulkenberg έχει ποινή 5 θέσεων στο grid λόγω αλλαγής κιβωτίου.