Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί βιάζεστε να πεθάνετε τον Schumi; (No2)

Ελλάδα 2:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί βιάζεστε να πεθάνετε τον Schumi; (No2)

FORMULA 1

Γιατί βιάζεστε να πεθάνετε τον Schumi; (No2)

FORMULA 1

Χρησιμοποιώ τον ίδιο ακριβώς τίτλο με τo προηγούμενο αντίστοιχο blog. Ίσως τώρα να ταιριάζει ακόμα περισσότερο ή να χρειάζεται περισσότερα ερωτηματικά στο φινάλε – τουλάχιστον αν κρίνω από το «μακελειό» στα ελληνικά ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Προφανώς όλοι κυνηγούν κυνηγούμε κλικ. Υπάρχει συντάκτης που γράφει χωρίς να θέλει να τον διαβάζουν; Ή μέσο που δεν θέλει επισκεψιμότητα; Όμως κάπου πρέπει να υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή. Δυσδιάκριτη; Ίσως. Όμως πρέπει να υπάρχει.

Τα τελευταία 24ωρα λοιπόν, δεκάδες ΜΜΕ έχουν «πεθάνει» τον σπουδαίο Michael Schumacher. Όλο αυτό το διάστημα, όσοι θέλουμε να βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη, προσπαθούμε το ακριβώς αντίθετο: να επιβεβαιώσουμε πως ο Schumi δεν έχει «φύγει».

Advertisement
Advertisement

Δεδομένης της σοβαρότητας των τραυμάτων του, αυτό είναι αλήθεια πως ίσως να έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ότι θα θέλαμε. Αύριο, σε μία εβδομάδα, σε ένα χρόνο, με όλο μου το είναι εύχομαι να αργήσει πολύ περισσότερο – εφόσον φυσικά αυτό συνοδευτεί από ουσιαστική βελτίωση της κατάστασής του. Κανένας δεν το ξέρει, κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει.

Κι αν δέχομαι πως όλοι μπορεί να έχουν άποψη, πως ανά τακτά διαστήματα είναι ίσως και δικαιολογημένο για κάποιους να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια, αυτό που δεν μπορώ να αποδεχθώ είναι τη δημιουργία ψεύτικων ειδήσεων, το παιχνίδι με τον πόνο ή τις όποιες ευαισθησίες των άλλων.

schumi-china12-mirror-standing640

Advertisement

Ναι, κάθε τίτλος με το όνομα «Schumacher» πουλάει, καμία αμφιβολία! Και ναι, έχουν υπάρξει και εδώ αφού θέματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ενδιέφεραν πολύ κόσμο, τώρα ενδιαφέρουν. Αλλά η διαδρομή μέχρι τον τίτλο «Πέθανε ο Schumacher» χωρίς το παραμικρό στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, είναι μεγάλη. Πολύ μεγάλη.

Δεκάδες λοιπόν ΜΜΕ, δυστυχώς στη χώρα μας όχι μόνο κουτσομπολίστικα, μας βομβαρδίζουν από προχθές με κακά μαντάτα, με προετοιμασία για πένθος, για, για, για…

Advertisement

Όμως διάολε, πως πληκτρολογείς τόσο βαριά νέα συνεχίζοντας με ασόβαρες ατάκες όπως «μία ιστοσελίδα από είπε…» ή «ένας νευρολόγος ανέφερε…». Ποια ιστοσελίδα βρε παιδιά; Ποιος υπέγραφε την είδηση; Είναι αξιόπιστος; Ποιος ήταν ο γιατρός; Ονοματεπώνυμο δεν έχει; Κάνατε κάποια τυπική έστω διασταύρωση στοιχείων; Ψάξατε τη διαφορά ανάμεσα στα δεδομένα και τα ανύπαρκτα; Την είδηση από την εμετική φημολογία;

Άλλωστε, αν αναλογιστεί κανείς πως πλέον το «νοσοκομείο» στο οποίο δίνει τη μάχη του ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι στο σπίτι του, με συγκεκριμένο ιατρικό επιτελείο που προφανώς αμείβεται πλουσιοπάροχα και που επίσης προφανώς έχει υπογράψει μακροσκελή συμβόλαια εχεμύθειας, πως στο καλό μπορεί κάποιος να συνεχίζει να πιστεύει «πηγές» και «διαρροές»;

schumi-china12-sad640

Advertisement

Τι είναι; Αποδυτήρια ομάδας ή κυβέρνηση/αντιπολίτευση που όποιος θέλει να κάνει ντόρο στρέφεται στα παπαγαλάκια του; Στην περίπτωση του Michael Schumacher, πέραν της οικογένειας, του πολύ στενού της περιβάλλοντος και της προσεκτικά επιλεγμένης ομάδας που φροντίζει για την καλύτερη δυνατή αποθεραπεία του, κανένας δεν ξέρει και δεν μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει.

Βρίσκομαι σε συχνή επικοινωνία με ανθρώπους που είχαν προσωπικές σχέσεις με τον Γερμανό, που μπορούσαν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να τον καλέσουν και που τώρα, βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι. Γιατί; Διότι είναι έξω από τον στενό, οικογενειακό κύκλο. Στους πιο… έξω, περνάει μία γενική εικόνα την οποία έχω μεταφέρει και προς το παρόν δεν έχω κάποια στοιχεία που να υποδηλώνουν πως άλλαξε.

Σίγουρα δεν περπατάει, κατά πάσα πιθανότητα δεν μιλάει, όμως επικοινωνεί με το περιβάλλον, εκφράζει συναισθήματα και έχει στοιχειώδη επικοινωνία με τους γύρω του. Ενδεχομένως με την κίνηση των ματιών. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο αυτά ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα ή όχι. Αυτά αντιλαμβάνομαι μιλώντας με ανθρώπους που επαναλαμβάνω πως είχαν συχνές επαφές μαζί του. Δεν τα επιβεβαιώνουν, δεν τα επιβεβαιώνω.

schumi_bahrain12_helmet640

Δεν είμαι στο σπίτι/νοσοκομείο του Schumi, άρα όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έτσι κι εγώ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ σε ποια ακριβώς κατάσταση είναι ο οδηγός-θρύλος.
Δεν ντρέπομαι να το πω: ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
Δύο απλές λέξεις, ειλικρινείς, που κρύβουν μέσα τους όλη την αγωνία του κόσμου.

Αντί λοιπόν να γράφουμε δίχως τύψεις, δίχως δεύτερη σκέψη ότι «Πέθανε ο Schumacher» αγαπητοί συνάδελφοι, ίσως θα ήταν καλύτερα να γράφουμε όλοι «Δεν Ξέρω σε τι κατάσταση είναι στ’ αλήθεια ο Schumacher».

Ντροπή είναι το πρώτο, όχι το δεύτερο…