Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί προτίμησε τον Gasly αντί του Sainz η Red Bull;

Ελλάδα 22:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί προτίμησε τον Gasly αντί του Sainz η Red Bull;

FORMULA 1

Γιατί προτίμησε τον Gasly αντί του Sainz η Red Bull;

FORMULA 1

Για πολλούς η επιλογή της Red Bull Racing να αποδεσμεύσει από την «οικογένειά» της τον Carlos Sainz Jr και αντί αυτού, να προβιβάσει τον Pierre Gasly από τη Scuderia Toro Rosso ήταν τουλάχιστον… θέμα προς συζήτηση.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν φήμες που αποδίδουν αυτή την επιλογή στην επεισοδιακή σχέση που είχε ο Ισπανός με τον Max Verstappen όταν συνυπήρξαν στην ομάδα της Φαένζα. Προφανώς δύσκολα θα παραδεχθεί κάτι τέτοιο κάποιος στην RBR και γι’ αυτό, όταν τέθηκε το ερώτημα στον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, η απάντησή του ήταν διπλωματική.

«Ο Carlos είναι ένας ταλαντούχος οδηγός και χαίρομαι που συνεχίζει την καριέρα του στη Formula 1 με τη McLaren. Αλλά είχαμε την αίσθηση πως ο Pierre είχε μεγαλύτερες προοπτικές. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο αν και είναι αλήθεια πως νιώθω μεγάλος, μιας και αν προσθέσεις την ηλικία των δύο οδηγών μας, δεν φτάνεις τη δική μου. Κι αυτό παρότι είμαι από τους νεότερους επικεφαλής ομάδων. Ο Max (Verstappen) έχει ήδη κάνει επίδειξη του ταλέντου του, ειδικά στο δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου. Ο Pierre έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Τον προβιβάσαμε μετά από μόλις ένα χρόνο στην Toro Rosso, ίσως νωρίτερα του αναμενομένου, όμως έχει την πλήρη υποστήριξη της ομάδας μας», είπε ο Horner στο f1only.fr.

Advertisement
Advertisement

Ο Sainz αφού πρώτα πήγε… «δανεικός» στη Renault, αποχώρησε μία και καλή με προορισμό τη McLaren. Πάντως αμφότεροι έκαναν κακό ξεκίνημα στη σεζόν αφού ο Ισπανός εγκατέλειψε με καπνούς να βγαίνουν από την υβριδική του μηχανή ενώ ο Γάλλος έμεινε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.