Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γιατί μπήκε νωρίς στα pit o Hamilton;

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί μπήκε νωρίς στα pit o Hamilton;

FORMULA 1

Γιατί μπήκε νωρίς στα pit o Hamilton;

FORMULA 1

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, το πρόωρο Pit Stop του Lewis Hamilton που άλλαξε στον 18ο γύρο τα ελαστικά πάρα πολύ μαλακής γόμας για να βάλει μαλακή, αποδείχθηκε κίνηση που μάλλον του στέρησε τον αγώνα μιας και καθυστέρησε πολύ πίσω από τον Max Verstappen της Red Bull. Είχε όμως επιλογή;

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξήγησε γιατί μπήκε τόσο πιο νωρίς από τον Sebastian Vettel στα pit και υπερασπίστηκε την επιλογή αυτή.

«Είχαμε προβλήματα με τα ελαστικά. Είχαμε θέματα με την πρόσφυση από το ξεκίνημα και ότι κι αν έκανα, ο Sebastian απαντούσε με καλύτερο χρόνο. Προς το τέλος του stint βρήκα και κίνηση, τα ελαστικά μου άρχισαν να υπερθερμαίνονται και έτσι είχα χάσει εντελώς πρόσφυση. Η διαφορά μειωνόταν κι εγώ ήμουν ολοένα και πιο αργός. Έπρεπε να αλλάξω ελαστικά. Απλά μετά κόλλησα στην κίνηση. Ήταν ατυχές αλλά έτσι είναι οι αγώνες», τόνισε ο Βρετανός οδηγός.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, δεν μάσησε τα λόγια του.

«Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες άλλες χάνεις. Η Ferrari είχε το ταχύτερο μονοθέσιο και μας έβαλε υπό πίεση από το ξεκίνημα του αγώνα. Δεν ήταν μεγάλες οι διαφορές. Είδατε πόσο κοντά ήταν ο Lewis όταν ο Vettel επέστρεψε από το δικό του pit stop. Όμως μας καθυστέρησε ο Verstappen. Μαχόταν για θέση άρα καλά έκανε, έτσι είναι οι αγώνες. Πετύχαμε φέτος το στόχο που δεν ήταν άλλος από το να κρατούν περισσότερο τα ελαστικά και να μπορούν οι οδηγοί να πιέζουν. Αυτό ίσως μας παραπλάνησε λίγο», είπε ο Αυστριακός.

Lauda-looksup640

Advertisement

Παραδοχή της ήττας είχαμε και από την πλευρά ενός άλλου αυστριακού, του μη-εκτελεστικού αντιπροέδρου της Mercedes, Niki Lauda: «Η Ferrari ήταν αναμφίβολα ταχύτερες. Το αν βάζαμε τον Lewis λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα δεν θα άλλαζε κάτι».