Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Για πόσα χρήματα ακυρώθηκε το GP Γερμανίας;

Ελλάδα 23:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για πόσα χρήματα ακυρώθηκε το GP Γερμανίας;

FORMULA 1

Για πόσα χρήματα ακυρώθηκε το GP Γερμανίας;

FORMULA 1

Από το φετινό καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1, λάμπει πλέον διά της απουσίας του το Grand Prix Γερμανίας. Αυτό αποτελεί από μόνο του σοκ, πόσο μάλλον αν μάθετε την οικονομική διαφορά που η πλευρά του Νίρμπουργκρινγκ υποστηρίζει πως υπήρχε!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο της DMSB, της ομοσπονδίας δηλαδή μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, οι διαπραγματεύσεις με τον Bernie Ecclestone έλαβαν τέλος παρότι η οικονομική διαφορά των δύο πλευρών δεν ξεπερνούσε τα τρία εκατομμύρια ευρώ!

«Ο Ecclestone έφτασε εκεί που είναι χάρη στους Γερμανούς κατασκευαστές και σπόνσορες. Ωστόσο, άφησε το Grand Prix εκτός για 2-3 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο Hans-Joachim Stuck.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, στη συνέχεια των δηλώσεών του στο Servus TV, o 64χρονος Γερμανός είπε πως 84χρονος Βρετανός απέρριψε την πρόταση με: «το γνωστό του τρόπο». Νωρίτερα, ο Ecclestone φέρεται να είχε καταθέσει πρόταση εξαγοράς της σύγχρονης πίστας του Νίρμπουργκρινγκ, του ξενοδοχείου και του θεματικού πάρκου που βρίσκονται δίπλα καθώς και της παλιάς θρυλικής διαδρομής του Νόρντσλαϊφε, της περίφημης «Πράσινης Κόλασης».

Η προσφορά αυτή απορρίφθηκε και όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, αυτό έπαιξε το ρόλο του στην απουσία της Γερμανίας από το πρόγραμμα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στιγμιότυπο από το 2013, τη χρονιά που έγινε ο τελευταίος αγώνας της F1 στο Νίρμπουργκρινγκ

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κανάλι ανήκει στη Red Bull, πράγμα που σίγουρα έχει τη σημασία του δεδομένης της μειονεκτικής θέσης που βρίσκεται η αυστριακή ομάδα λόγω της μονάδας ισχύος της Renault που με τους σημερινούς κανονισμούς, μπορεί να έχει περιορισμένη εξέλιξη μέσα στη σεζόν.