Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

F2: Ο Schumacher κέρδισε στη Μόντσα (vids)

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F2: Ο Schumacher κέρδισε στη Μόντσα (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

F2: Ο Schumacher κέρδισε στη Μόντσα (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Scuderia Ferrari να είχε ένα ακόμα απογοητευτικό απόγευμα, ωστόσο οι tifosi μάλλον θυμήθηκαν ένδοξες εποχές καθώς ένας Schumacher κέρδισε στη Μόντσα!

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τον Mick, τον γιο του άτυχου Michael, που φέτος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη Formula 2 – θεσμό που αποτελεί προθάλαμο για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

O 21χρονος πήγε στο Ναό της Ταχύτητας, έχοντας περισσότερα βάθρα από κάθε άλλο οδηγό του θεσμού φέτος. Του έλειπε όμως μία νίκη, η οποία ήρθε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και σε μία πίστα όπου ο μπαμπάς του είχε πανηγυρίσει πέντε φορές ως οδηγός της Ferrari.

Ο Schumi Jr που με τη σειρά του αποτελεί μέλος της Ακαδημίας της ιταλικής ομάδας, βρισκόταν στην έβδομη θέση του grid. Είχε εκπληκτική αντίδραση όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και κατάφερε να μπει στο πρώτο chicane της Μόντσα δεύτερος!

Advertisement

Πίεσε τον pole man και πρωτοπόρο Callum Ilott αλλά δεν χρειάστηκε να τον περάσει εντός πίστας, καθώς ο Βρετανός είχε ένα καταστροφικό pit stop που τον έριξε πολλές θέσεις στην κατάταξη.

Από εκεί και πέρα, ο Schumacher διαχειρίστηκε δίχως προβλήματα ελαστικά και διαφορά από τον ανταγωνισμό και έφτασε στη νίκη που είναι η δεύτερη του στο θεσμό. Μία επιτυχία που αύξησε σημαντικά τις ελπίδες του για τίτλο αφού φλερτάρει με την κορυφή.

Με τους Luca Ghiotto και Christian Lundgaard που τον πλαισίωσαν στο βάθρο να μην είναι ανάμεσα στους οδηγούς που βρίσκονταν ψηλότερα στη βαθμολογία, η υπόθεση τίτλος, πήρε φωτιά!

Advertisement

Πλέον στην κορυφή ισοβαθμούν με 134 πόντους ο ένατος στον feature αγώνα της Μόντσα, Robert Schwartzman και ο Ilot που ανέκαμψε και ανέβηκε στην έκτη θέση. Μόλις τρεις λιγότερους, έχει ο Schumacher, με τον Yuki Tsunoda στους 123.

schumacher-mich-monza20-feature-win-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

Ίσως υπάρξει και μέσα στο ‘20 θέση για τον Schumacher στην F1

Δύο Schumacher στο δρόμο για τη Formula 1!