Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Κατέκτησε και την Νορντσλάιφε! (+video)

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
        string(85) "Φερστάπεν: Κατέκτησε και την Νορντσλάιφε! (+video)"
    

Φερστάπεν: Κατέκτησε και την Νορντσλάιφε! (+video)

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν και ο teammte του, Κρις Λάλαμ κατέκτησαν τον τετράωρο αγώνα στην Νόρντσλάισε του Νίρμπουργκρινγκ, στο ντεμπούτο τους με Ferrari 296 GT3.

Advertisement
Advertisement

Τελικά ο Φερστάπεν έχει βαλθεί να τρελάνει όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού! Στο ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία της Νορντσλάιφε, ο Ολλανδός πήρε μία επιβλητική νίκη σε τετράωρο αγώνα.

Ο Φερστάπεν μοιράστηκε μία Ferrari 296 GT3 με τον φίλο του Κρις Λάλαμ για τον 9ο γύρο της NLS Series. Στις κατατακτήριες που διεξήχθησαν -υπό ομίχλη και ψιχάλα- το πρωί του Σαββάτου, ο Μαξ σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Η επίδοση του Ολλανδού ήταν κατά μόλις 3 δευτερόλεπτα αργότερη από εκείνη του poleman.

Στην εκκίνηση (η οποία ήταν rolling), όμως, ο Μαξ δεν έχασε χρόνο και επιτέθηκε αμέσως, παίρνοντας την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή! Στην συνέχεια έφτιαξε μία… θηριώδη διαφορά 70 δευτερολέπτων από τον 2ο στην κατάταξη εντός 2 ωρών!

Advertisement
Advertisement

Ο Φερστάπεν παρέδωσε την Ferrari 296 GT3 στον Λάλαμ για τις τελευταίες δύο ώρες του αγώνα. Ο Βρετανός είδε την πρωτοπορία του να μειώνεται στα 20 δευτερόλεπτα μέχρι το τέλος. Ωστόσο δεν απειλήθηκε ποτέ ρεαλιστικά και μάλλον οδήγησε συντηρητικά για να δει πρώτος την καρό σημαία.

Ήταν μία μεγάλη εμφάνιση για τον Φερστάπεν ο οποίος κατέκτησε τη νίκη σε μία από τις πιο θρυλικές διαδρομές του πλανήτη. Μετά την απονομή (και αφού κατάφερε να ανοίξει έπειτα από… μάχη την σαμπάνια του) ο Ολλανδός υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην Νορντσλάιφε. Ιδανικά για να οδηγήσει στον φημισμένο 24ωρο αγώνα της.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Μαγεία Φερστάπεν (+video)
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Το απρόσμενο φαβορί (+video)
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Κόντρα στο ρεύμα