Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Onboard: Η έξυπνη άμυνα του Leclerc

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 Onboard: Η έξυπνη άμυνα του Leclerc

FORMULA 1

F1 Onboard: Η έξυπνη άμυνα του Leclerc

FORMULA 1

Η Formula 1 «ανέβασε» χθες onboard πλάνα της μεγάλης μάχης που είχαν οι Leclerc-Verstappen. Και μάλιστα, από την κάμερα που βρισκόταν μέσα στο κράνος του οδηγού της Ferrari. Απολαύστε…

Advertisement
Advertisement

Η εξαιρετική κάλυψη των αγωνιστικών τριημέρων από την επίσημη F1 συνεχίζεται. Μετά τα δοκιμαστικά είχαμε την αντιπαραβολή των onboards, Leclerc-Verstappen, με παράθεση των mini sectors. Η… πανδαισία συνεχίστηκε χθες με την δημοσιοποίηση πλάνων από την helmet cam του Μονεγάσκου την στιγμή που ο Max Verstappen εξαπολύει την πρώτη του επίθεση στον 17ο γύρο.

Σε αυτά τα πλάνα, γίνεται εμφανές ότι ο Charles προσπάθησε μόνο να δυσκολέψει τον Max στο τέλος της κεντρικής ευθείας. Δεν τα έδωσε όλα ώστε να αποτρέψει το προσπέρασμα καθώς το σχέδιο άμυνας ήταν διαφορετικό. Να αντεπιτεθεί στην στροφή 4 έχοντας πάρει το DRS από τον Ολλανδό.

Έτσι, βλέπουμε ότι ο Charles την στιγμή της επίθεσης, αφού ελέγξει στους καθρέφτες, κλείνει προς τα δεξιά, εκτοπίζοντας ελαφρώς τον Ολλανδό. Σύντομα όμως παίρνει την αγωνιστική γραμμή και φροντίζει να φρενάρει όντας πίσω από τον οδηγό της Red Bull ενώ περνάνε την γραμμή ανίχνευσης του DRS. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να ανοίξει την πίσω πτέρυγα στην έξοδο της στροφής 3. Σε συνδυασμό με την καλύτερη γραμμή που είχε από την 1, μπορεί και ολοκληρώνει την αντεπίθεσή του στα φρένα για την 4.

Advertisement

Ήταν μια πολύ έξυπνη τακτική για στην οποίαν ο Verstappen δεν θα είχε τελικά απάντηση. Ο πρωταθλητής θα επιχειρούσε την ίδια κίνηση στον αμέσως επόμενο γύρο, με τον Leclerc να απαντάει με τον ίδιο τρόπο. Στον 19ο γύρο ο Verstappen θα προσπαθούσε από πιο πίσω, αλλά θα μπλόκαρε τον εμπρός δεξί τροχό του, τραυματίζοντας το 2ο σετ ελαστικών του. Αυτό θα εδραίωνε τον Leclerc στην πρωτοπορία πριν τον δεύτερο γύρο ανεφοδιασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Leclerc δεν άφησε το γκάζι
F1 GP Μπαχρέιν: Κυριαρχία Ferrari!
F1 GP Μπαχρέιν: Η προετοιμασία ανταμείβει

Advertisement