Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Και χειμερινό διάλειμμα στα σκαριά;

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Και χειμερινό διάλειμμα στα σκαριά;

FORMULA 1

F1: Και χειμερινό διάλειμμα στα σκαριά;

FORMULA 1

Την πιθανότητα και για υποχρεωτικό χειμερινό διάλειμμα του προσωπικού των ομάδων F1 εξετάζουν οι υπεύθυνοι του σπορ. Στόχος, η καλύτερη ποιότητα ζωής των εργαζομένων.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να εργάζεται κανείς σε ομάδα F1 είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Δεν είναι μόνο το υψηλό επίπεδο απόδοσης που απαιτείται. Τα συνεχή ταξίδια ανά την υφήλιο αλλά και οι πολλοί αγώνες στη διάρκεια της σεζόν συμβάλουν στην μεγάλη πνευματική και σωματική καταπόνηση των εργαζομένων.

Η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει, μάλιστα, το 2023 με τους 24 αγώνες που έχουν προγραμματιστεί. Και φυσικά, η δουλειά συνεχίζεται στα εργοστάσια των ομάδων και μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Φυσικά, προβλέπονται άδειες κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Επιπλέον υπάρχει η υποχρεωτική διακοπή όλων των εργασιών τον Αύγουστο.

Advertisement
Advertisement

Όμως, αυτό φαίνεται ότι δεν αρκεί. Έτσι, οι υπεύθυνοι συζητούν και για μία δεύτερη υποχρεωτική διακοπή η οποία θα γίνεται μετά το τέλος της σεζόν. Συγκεκριμένα κατά τις δύο εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η συμβουλευτική επιτροπή για αγωνιστικά θέματα της F1 εξετάζει την περίπτωση. Ακόμη δεν έχει καταλήξει σε οριστική απόφαση. Ο Toto Wolff, πάντως, φαίνεται πώς υποστηρίζει την ιδέα. “Υπάρχουν πολλοί από εμάς τους επικεφαλής ομάδων που βρίσκουμε την ιδέα σωστή. Ακόμη είναι υπό συζήτηση. Ωστόσο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει πολύ το προσωπικό μας” δήλωσε ο Αυστριακός.

Advertisement

Η φετινή σεζόν τελειώνει για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια εντός του Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για την σεζόν του 2023, η οποία, όμως, θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της F1 με 24 αγώνες. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί μόνο ένα τριήμερο χειμερινών δοκιμών στο Μπαχρέιν μεταξύ 23 και 25 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alonso: Τα πρωταθλήματα του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton
F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen κερδίζει τις Mercedes (+video)
F1 GP Μεξικού: Ρεκόρ, μποϊκοτάζ και μία σταθερά (+ video)

Advertisement