Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Οι Τούρκοι πούλησαν 40 χιλιάδες εισιτήρια σε 6 ώρες!

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Οι Τούρκοι πούλησαν 40 χιλιάδες εισιτήρια σε 6 ώρες!

FORMULA 1

F1: Οι Τούρκοι πούλησαν 40 χιλιάδες εισιτήρια σε 6 ώρες!

FORMULA 1

Μπορεί οι αρχικές προβλέψεις για 100 χιλιάδες θεατές στο Grand Prix Τουρκίας να φάνταζαν υπερβολικές, να όμως που τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως ήταν ρεαλιστικές.

Advertisement
Advertisement

Η γειτονική χώρα εκμεταλλεύτηκε τις ιδιαιτερότητες αυτής της σεζόν λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και μετά από εννέα χρόνια, βρήκε ξανά θέση στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Ο αγώνας της Κωνσταντινούπολης θα διεξαχθεί στις 13-15 Νοεμβρίου και αποτελεί τον δέκατο-τέταρτο, εκ των δεκαεπτά στο πρόγραμμα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στις αρχές του μήνα λοιπόν, η Intercity η οποία αποτελεί promoter του εν λόγω αγώνα, ανακοίνωσε πως όχι απλά θα υπάρχουν θεατές στον αγώνα του Otodrom αλλά στοχεύει και σε κοινό 100 χιλιάδων ανθρώπων!

Advertisement
Advertisement

buemi_turk09-1000x600-1

Για να πιάσει το στόχο, από τη στιγμή που το 2011 είχε περίπου 25 χιλιάδες θεατές στις κερκίδες και τους λόφους, ανακοίνωσε σχεδόν εξευτελιστικό αντίτιμο για να κάνει κανείς δικό του το πολύτιμο χαρτάκι εισόδου στην πίστα: 3.4 ευρώ την ημέρα (30 Τουρκικές λίρες) και 10.2 ευρώ για όλο το αγωνιστικό τριήμερο (90 λίρες)!

Προφανώς αυτές οι τιμές προέκυψαν μετά από κυβερνητική κάλυψη αφού είναι σαφές πως το ταμείο δεν χρειάζεται να έχει θετικό πρόσημο μετά τη διεξαγωγή του αγώνα. Και φαίνεται πως έκαναν τη δουλειά τους αφού η Intercity ανακοίνωσε πως μέσα σε 6 ώρες πούλησε περισσότερα από 40 χιλιάδες εισιτήρια!

Advertisement

Συγκεκριμένα, πούλησε 10.000 εισιτήρια σε αυτές τις τιμές, εντός μίας ώρας. Έπειτα έγιναν διαθέσιμα άλλα 30.000 εισιτήρια σε προνομιακές τιμές. Μένει να δούμε ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθηθεί για τις άλλες 60.000 που οι Τούρκοι θέλουν να προστεθούν στο κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοργανωτές δήλωσαν πως αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί λόγω covid-19, θα μπορούσαν να πετύχουν sold out 220.000 εισιτηρίων.

Advertisement

turkey05-map-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Η μεγάλη γιορτή της Ferrari (video)

F1 GP Τοσκάνης: Χάος, διακοπές και… νίκη Hamilton!

Advertisement

Το F1 Vlog του έπους της Μόντσα