Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Alonso στο FP2 (vid)

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Alonso στο FP2 (vid)

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Alonso στο FP2 (vid)

FORMULA 1

Δεν είναι λάθος του τυπογραφείου: Ο Fernando Alonso σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

O Ισπανός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο για λογαριασμό της Alpine και μάλιστα με διαφορά από τη Red Bull του Max Verstappen και τη Mercedes του Valtteri Bottas. Πράγμα ενδεικτικό της σημασίας που έδωσαν οι ομάδες σε αυτή την περίοδο.

Ας δούμε βήμα-βήμα πως εξελίχθηκε το FP2. Το Interlagos υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 47.

Δεδομένου πως από χθες τα μονοθέσια ήταν σε καθεστώς parc ferme λόγω του format με αγώνα sprint, οι σημερινές ελεύθερες δοκιμές έχουν χάσει κομμάτι της σημασίας τους. Γι’ αυτό και δεν είδαμε δράση από την αρχή και χρειάστηκε να περάσουν 10 λεπτά προτού δούμε κορυφαίο συνδυασμό να γράφει χρόνο.

Advertisement

Αυτός ήταν ο Sergio Perez αλλά οι πρώτες επιδόσεις ήταν 4 και πλέον δευτερόλεπτα μακριά από τον καλύτερο χρόνο του FP1. Σύντομα ήταν ο teammate του στη Red Bull Racing, Max Verstappen, που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή αλλά με το 1.12.102 να είναι ακόμα πολύ μακριά από τις δυνατότητες της RB16B.

Η δουλειά των ομάδων ήταν προφανώς προσανατολισμένη σε ρυθμούς αγώνα, με πιο πολλά καύσιμα, δουλεύοντας πάνω στην αντοχή των ελαστικών – έχοντας κατά νου όχι μόνο τον κανονικό αγώνα της Κυριακής αλλά και τον αποψινό αγώνα Σπριντ των 24 γύρων (αρχίζει στις 21.30 ώρα Ελλάδας).

Έπρεπε να φτάσουμε ένα τέταρτο πριν το φινάλε της ωριαίας διαδικασίας για αλλάξει χέρια η κορυφή της κατάταξης, με τον Fernando Alonso να κατεβαίνει στο 1.11.238 με πατημένο σετ ελαστικών μαλακής γόμας. Και αυτό ήταν, δεν είχαμε άλλη αλλαγή, ούτε καν τον πλησίασε κανείς στο τέλος.


Όλοι είχαν το μυαλό τους στο τι κάνουν οι αγωνοδίκες, όπου εξετάζουν πιθανή παρατυπία στο DRS της Mercedes W12 του Lewis Hamilton αλλά και το γεγονός πως μετά το φινάλε των κατατακτήριων δοκιμών, ο Verstappen ακούμπησε με το χέρι του την πίσω αεροτομή του γερμανικού μονοθεσίου, πράγμα που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το «Mexican Standoff» (video)
Ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του F1 in Schools Ελλάδος 2021
Ποιον θα βάλει η Alfa Romeo στο πλευρό του Bottas;