Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Hamilton σάρωσε στις κατατακτήριες

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Ο Hamilton σάρωσε στις κατατακτήριες

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Hamilton σάρωσε στις κατατακτήριες

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, δεν πήρε pole, μιας και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε format με αγώνα Sprint, η σειρά του οποίου καθορίστηκε από αυτή τη διαδικασία. Ο Βρετανός επικράτησε αλλά την Κυριακή θα έχει ποινή 5 θέσεων στο grid λόγω αλλαγής κινητήρα εσωτερικής καύσης στη W12.

Ας δούμε βήμα-βήμα πως εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές. Το Interlagos υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 15 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 25. Παρότι οι θερμοκρασίες είχαν πέσει σε σχέση με το FP1, το ίδιο είχε συμβεί και με την πιθανότητα βροχής που ήταν πλέον στο 40% κατά τη διάρκεια της ωριαίας διαδικασίας.

Στο Q1 τους καλύτερους χρόνους σημείωσαν οι δύο Mercedes, με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas ενώ με την κατάσταση της πίστας να βελτιώνεται στο φινάλε, ήταν οι δύο Ferrari αυτές που ακολούθησαν.

Advertisement

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, πέραν του λογικού αποκλεισμού των δύο Williams και των δύο Haas, εκτός συνέχειας έμεινε και ο Lance Stroll με την Aston Martin. Ήταν η τέταρτη φορά σε πέντε επισκέψεις στη Βραζιλία, που ο Καναδός αποκλείστηκε στο Q1!

Advertisement

Στο Q2 οι Mercedes είχαν ξανά το πάνω χέρι, με τον πρωταθλητή να δείχνει το δρόμο και μάλιστα με σημαντική διαφορά – 3 δέκατα από τον teammate του και 4 από τον Max Verstappen.

Στη ζώνη αποκλεισμού έμειναν η Alpine του Esteban Ocon, η Aston Martin του Sebastian Vettel, η AlphaTauri του Yuki Tsunoda και οι δύο Alfa Romeo.

Έτσι στην τελική μάχη είχαμε δύο Mercedes, δύο Red Bull, δύο McLaren, δύο Ferrari, τη Scuderia AlphaTauri του Pierre Gasly και την Alpine του Fernando Alonso. Και εκεί, η πρώτη ζαριά ανήκε στον Hamilton, με επίδοση στο 1.08.107.

Αυτή τη φορά ο Verstappen μπήκε σφήνα ανάμεσα στις Mercedes αλλά και πάλι, 0.265sec πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Προσπάθησε ξανά αλλά δεν βελτίωσε την επίδοσή του, την ώρα που ο Hamilton έπεφτε στο 1.07.934 και κατακτούσε την πρώτη θέση στη διαδικασία!

Έτσι στον αγώνα σπριντ, την πρώτη σειρά της εκκίνησης θα τη μοιραστούν οι δύο διεκδικητές του τίτλου, έχοντας πίσω τους, τους δύο teammates τους. Best of the rest ήταν (ξανά) ο Gasly που πλασαρίστηκε μπροστά από τις δύο Ferrari και τις δύο McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το «Mexican Standoff» (video)
Ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του F1 in Schools Ελλάδος 2021
Ποιον θα βάλει η Alfa Romeo στο πλευρό του Bottas;