Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

FORMULA 1

F1 GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Verstappen

FORMULA 1

Δύο στα δύο για τη Red Bull Racing και τον Max Verstappen στην πρώτη ημέρα δράσης στο πλαίσιο του Grand Prix Τουρκίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Istanbul Park, η αυστριακή ομάδα είδε ξανά μία RB16 να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο, με τον Ολλανδό να συνεχίζει δυναμικά.

Σε μία περίοδο όπου οι οδηγοί συνέχισαν να αναζητούν πρόσφυση, ο Charles Leclerc έκανε την έκπληξη τοποθετώντας τη Scuderia Ferrari στη δεύτερη θέση, μπροστά από τις Mercedes.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Κωνσταντινούπολης φιλοξενεί τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια αλλά χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτή του αέρα ήταν στους 16 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 20.

Advertisement
Advertisement

Όμως όπως και στην πρωινή περίοδο, ειδικά στο ξεκίνημα της διαδικασίας, οι οδηγοί αναζητούσαν μάταια πρόσφυση στο πρόσφατα στρωμένο οδόστρωμα. Και μπορεί από νωρίς οι χρόνοι να έπεσαν κάτω από εκείνους του FP1 αλλά εξακολουθούσαν να είναι δραματικά μακριά από εκείνους στην τελευταία επίσκεψη της Formula 1 στην Τουρκία, πίσω στο 2011.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της διαδικασίας, οι Mercedes ήταν αυτές που έδειχναν το δρόμο, όμως με τη χρήση της μέσης γόμας και κάθε πέρασμα να στρώνει και περισσότερο λάστιχο στο οδόστρωμα, οι χρόνοι έπεφταν συνεχώς.

Advertisement

Και είχαμε ξανά πολλά τετ α κε, με τον Romain Grosjean να ανοίγει το χορό. Ο Alex Albon τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή, με επίδοση στο 1.30.872, αρκετά κάτω από τους υπόλοιπους.

Όμως με τη συμπλήρωση μισής ώρα ήρθε η ώρα της ευρείας χρήσης της μαλακής γόμας και φτάνοντας στα μισά της διαδικασίας, ο Albon παρέδωσε την κορυφή της κατάταξης τον Charles Leclerc με τη Ferrari, με τους δυο τους να αλλάζουν μερικές φορές θέσεις.

Advertisement

Οι Williams δυσκολεύονταν να μείνουν στο δρόμο, με τον George Russell να χάνει το πίσω μέρος στη στροφή 1 και τον Nicholas Latifi να βγαίνει εκτός πίστας στη στροφή 7.

Εν τω μεταξύ, το φινάλε των προσομοιώσεων κατατακτήριων βρήκε τον Max Verstappen στην κορυφή, με τον οδηγό της Red Bull Racing να κατεβαίνει στο 1.28.330. Πίσω του πλασαρίστηκε ο Leclerc, οι δύο Mercedes, ο Albon που ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά και οι δύο AlphaTauri.

Δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στην κορυφή των χρόνων, υπήρξαν όμως αρκετές έξοδοι, με τους Kimi Raikkonen, Daniil Kvyat, χωρίς όμως συνέπειες.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Όσο για τη δράση του Σαββατοκύριακου, η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών αρχίζει στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και έχει διάρκεια 60 λεπτών. Η Pole Position θα προκύψει από τις κατατακτήριες που αρχίζουν στις 14.00.

Ο αγώνας της Κυριακής αρχίζει ακόμα νωρίτερα, στις 12.10, με το κλασικό πλέον ραντεβού στο Instagram F1 Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Τάκη Πουρναράκη, στις 11.30 το πρωί. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ακολουθώντας τα προφίλ «seitanf1» και «pournarakis» στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1)

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog για όσα έγιναν στο GP Εμίλια Ρομάνια (video)

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!