Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Pole #101 για τον Hamilton!

Ελλάδα 2:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ουγγαρίας: Pole #101 για τον Hamilton!

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Pole #101 για τον Hamilton!

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε την όγδοη pole position του στην Ουγγαρία και θα εκκινήσει τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 με την άλλη Mercedes, του Valtteri Bottas να εκκινεί δίπλα του.

Advertisement
Advertisement

Σε μία περίοδο κατατακτήριων δοκιμών με παιχνίδια στρατηγικής, οι Red Bull Racing περιορίστηκαν στις θέσεις 3 και 4 αλλά θα εκκινήσουν με τη μαλακή γόμα ελαστικών, ενώ τα «ασημί βέλη» με τη μέση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Hungaroring υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 59.

Στο Q1 ο καλύτερος χρόνος ανήκε στον Verstappen, με τον Hamilton δύο δέκατα πιο αργό. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκε εξ αρχής ο Mick Schumacher. Οι μηχανικοί της Haas δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τη δουλειά στη χτυπημένη από το FP3 VF-21 και ο Γερμανός περιορίστηκε σε ρόλο θεατή.

Μαζί του αποκλείστηκε ο έτερος οδηγός της αμερικανικής ομάδας, Nikita Mazepin, οι δύο Williams με τον George Russell να βλέπει το σερί προκρίσεων να σταματά και η Scuderia AlphaTauri του Yuki Tsunoda.

Advertisement

Στο Q2, οι Red Bull και οι Mercedes βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα, επιδιώκοντας να προκριθούν με αυτή ώστε να εκκινήσουν με αυτή τον αγώνα. Hamilton-Verstappen ήταν εξ αρχής γρήγοροι αλλά οι χρόνοι των teammates τους, δεν ενέπνεαν σιγουριά.

Κάπου εκεί ήρθε η έξοδος του Carlos Sainz στη στροφή 14. Ο Ισπανός έπεσε θύμα υπέρ-στροφής την οποία δεν πρόλαβε να διορθώσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Με την εμπρός αεροτομή κολλημένη κάτω από την SF21, το κόκκινο μονοθέσιο έμεινε ακινητοποιημένο και είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας, με το χρονόμετρο να σταματά στα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Όταν είχαμε πράσινη σημαία, είδαμε μία προσπάθεια για όλους, με τις Red Bull να αλλάζουν στρατηγική και να βελτιώνουν τους χρόνους τους χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα. Μάλιστα με επίδοση 1.15.650, ο Verstappen βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης, με τους Lando Norris (McLaren) και Pierre Gasly (AlphaTauri) να ακολουθούν, την ώρα που οι Mercedes έμειναν πιστές στο πλάνο τους και θα εκκινήσουν τον αγώνα με τη μέση γόμα.

Εκτός συνέχειας, εκτός φυσικά του Sainz, έμεινε για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου η McLaren του Daniel Ricciardo, η Aston Martin του Lance Stroll και οι δύο Alpha Romeo. Έτσι, στη μάχη της pole position είχαμε δύο Red Bull, δύο Mercedes, δύο Alpine, τη McLaren του Norris, την AlphaTauri του Gasly, τη Ferrari του Charles Leclerc και την Aston Martin του Sebastian Vettel.

Η πρώτη ζαριά ανήκε στον Hamilton, με τη Mercedes κάνει το 1-2, τον Verstappen μισό δευτερόλεπτο μακριά να παραπονιέται για τα επίπεδα πρόσφυσης με το συγκεκριμένο σετ ελαστικών και τον Sergio Perez στο ένα δευτερόλεπτο.

Στη δεύτερη ζαριά είχαμε «παιχνίδια» του παγκόσμιου πρωταθλητή. Βραδυπόρησε μπροστά από τις Red Bull εντός pit lane, το έκανε και στην έξοδο του pit lane το έκανε και προς το τέλος του γύρου εξόδου. Τόσο που ο Perez δεν πρόλαβε να περάσει εγκαίρως τη γραμμή του τερματισμού και να ξεκινήσει το γύρο του.

Οι πρώτοι δεν βελτίωσαν τους χρόνους τους, έτσι ο Hamilton βρέθηκε στην pole position και μετά από καιρό, η Mercedes έκανε lock out στην πρώτη σειρά του grid. Οι Red Bull μοιράζονται τη δεύτερη και θα εκκινήσουν με τη μαλακή γόμα, πράγμα που θα κάνει συναρπαστική την εκκίνηση αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα τις οδηγήσει σε στρατηγική δύο pit stop.

Πολύ καλός ο χρόνος του Gasly στο φινάλε, ήταν best of the rest και θα είναι στην τρίτη σειρά του grid μαζί με τον Norris.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Ετοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Schumacher – Ποιος θα το δειξει;
Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας
Η Alpine ξέγραψε το 2021