Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Bottas έδειξε το δρόμο στο FP3

Ελλάδα 4:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Bottas έδειξε το δρόμο στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Bottas έδειξε το δρόμο στο FP3

FORMULA 1

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Το ιστορικό Σίλβερστον φιλοξενεί τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και ο Φινλανδός που πέρυσι είχε πανηγυρίσει την pole position, τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 και τη Red Bull Racing να ακολουθεί από κοντά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσιρ υποδέχθηκε ξανά ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, ωστόσο αυτή τη φορά είχε σποραδική συννεφιά και οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλότερες – συγκεκριμένα περίπου κατά 10 βαθμούς Κελσίου. Ήταν στους 21 στον αέρα και στους 36 στο οδόστρωμα.

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά προτού δούμε τους κορυφαίους συνδυασμούς να γράφουν χρόνους – τον Lewis Hamilton δηλαδή. O Βρετανός ήταν ακόμα πιο γρήγορος στην επόμενη προσπάθεια αλλά με τη συμπλήρωση μισής ώρας πέρασε στην κορυφή ο teammate του στη Mercedes, o Valtteri Bottas, με 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν.

Advertisement
Advertisement

Ενώ ο Max Verstappen τοποθέτησε τη Red Bull πίσω από τα μαύρα βέλη, ο Hamilton βρήκε ακόμα περισσότερη ταχύτητα, κάνοντας χρόνο 1.26.332 με το ίδιο σετ μαλακής γόμας ελαστικών της Pirelli.

Ενώ ο Sebastian Vettel επέστρεφε στα pit με τους μηχανικούς της Ferrari να ψάχνουν ξανά να βρουν ελεύθερα μέρη της SF1000 που…. γυρνοβολούσαν εντός κόκπιτ, οι Mercedes έβαλαν νέα σετ και κινήθηκαν ακόμα ταχύτερα. Συγκεκριμένα ο Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.25.873, επίδοση που έμελλε να είναι και η ταχύτερη της ωριαίας διαδικασίας.

Οι διώκτες τους βελτίωσαν κι αυτή τους χρόνους τους, όχι όμως αρκετά. Ο Hamilton ήταν 138 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός ενώ ο Verstappen στα 3 δέκατα, δείχνοντας πως μάλλον η Red Bull βρήκε λύσεις στα προβλήματα αεροδυναμικής απόδοσης της RB16.

Advertisement

Στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκαν ακόμα οι δύο Racing Point, οι δύο McLaren, η Ferrari του Charles Leclerc και η Renault του Daniel Ricciardo.

Όσο για τον Alex Albon της Red Bull Racing, μετά την άσχημη έξοδο που είχε στο FP2, κατάφερε μετά τη μάχη των μηχανικών του με το χρόνο ώστε να επιδιορθώσουν εγκαίρως τις ζημιές στην RB16, να κάνει εννέα γύρους.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

Ανακοίνωσε άλλους τρεις αγώνες η F1!

Δεν θα τρέξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η F1