Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Επιβλητική pole position για Hamilton

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μ. Βρετανίας: Επιβλητική pole position για Hamilton

FORMULA 1

F1 GP Μ. Βρετανίας: Επιβλητική pole position για Hamilton

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μάχης των κατατακτήριων δοκιμών του  Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός ηγήθηκε του εντυπωσιακού 1-2 των Mercedes, που πραγματικά διέλυσαν τον ανταγωνισμό. Ενδεικτικό της διαφοράς είναι πως τα «μαύρα βέλη» ήταν επτά δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από πέρυσι, την ώρα που όλοι οι άμεσοι ανταγωνιστές τους ήταν πιο αργοί από το 2019!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Νορθάμπτονσιρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με σποραδική συννεφιά, πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων στο 60%, ενώ  οι θερμοκρασίες ήταν στους 21 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 36 στο οδόστρωμα.

Advertisement
Advertisement

Στο Q1, στην κορυφή είχαμε μία επανάληψη της κατάταξης του FP3, με τις Mercedes να κάνουν το 1-2, τον Valtteri Bottas στην κορυφή και τον Max Verstappen τρίτο με τη Red Bull Racing.

Στην ουρά, το λάθος και η έξοδος του Nicholas Latifi κράτησε τον οδηγό της Williams τελευταίο και επηρέασε τους χρόνους άλλων καθώς ήρθε λίγα δευτερόλεπτα προτού μηδενίσει το χρονόμετρο. Μαζί με τον Καναδό, στη λίστα αποκλεισμού βρίσκονταν οι δύο Haas και οι δύο Alfa Romeo.

Advertisement

Οι αγωνοδίκες έβαλαν στο μικροσκόπιο τις προσπάθειες του George Russell, καθώς ο οδηγός της Williams φερόταν να μην έχει κόψει ρυθμό υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας λόγω της εξόδου του teammate του.

Advertisement

Στα Q2, την ώρα που ο Bottas σταμάταγε τα χρονόμετρα στο 1.25.015, ο Hamilton έχανε τον έλεγχο στη Λάφιλντ, κάνοντας πλήρη περιστροφή και καταστρέφοντας τα ελαστικά του. Μάλιστα, η W11 έφερε χαλίκι μέσα στην πίστα, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας, με τη διακοπή της διαδικασίας να έρχεται 8.51 πριν το τέλος της περιόδου.

Όταν άρχισε ξανά η δράση, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πλασαρίστηκε πίσω από τον teammate του ενώ στην ουρά έγινε χαμός, με τις διαφορές πολύ μικρές. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο AlphaTauri, η έκπληξη που άκουγε στο όνομα Alex Albon με τη Red Bull, ο Nico Hulkenberg που αντικαθιστά τον θετικό στον Covid-19 Sergio Perez (οριακά προκρίθηκε ο Lance Stroll) και ο George Russell της Williams.

Έτσι στη μάχη της pole position προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο McLaren, οι δύο Renault, οι δύο Ferrari, η Red Bull του Verstappen και η Racing Point του Lance Stroll.

Στην πρώτη ζαριά ο Hamilton έκανε εντυπωσιακό χρόνο, με το 1.24.616 να αποτελεί όχι απλά την προσωρινή pole αλλά και νέο ρεκόρ πίστας, με διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου από το προηγούμενο. Ο Bottas ήταν 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός ενώ οι Verstappen, Stroll, Leclerc, Vettel ήταν περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά!

Όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρήκε ακόμα περισσότερη ταχύτητα, κατέβηκε στο 1.24.303 και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, εξασφαλίζοντας την pole #7 εντός έδρας, #91 στην καριέρα του στη Formula 1 και #65 με τα χρώματα της Mercedes – όσες είχε συνολικά στο σπορ ο Ayrton Senna.

Ο Bottas βελτίωσε την επίδοσή του αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ενώ άλλα επτά δέκατα πίσω τους ήταν ο Verstappen που θα μοιραστεί τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης με τον Leclerc.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

Ανακοίνωσε άλλους τρεις αγώνες η F1!

Δεν θα τρέξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η F1