Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Πρώτη επαφή με ταχύτερο τον Verstappen (vid)

Ελλάδα 18:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Κατάρ: Πρώτη επαφή με ταχύτερο τον Verstappen (vid)

FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Πρώτη επαφή με ταχύτερο τον Verstappen (vid)

FORMULA 1

O Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του παρθενικού Grand Prix του Κατάρ, που αποτελεί τον εικοστό γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία αναγνωριστική περίοδος αφού ομάδες και οδηγοί κλήθηκαν να εγκλιματιστούν στην πίστα του Losail, στην οποία έως τώρα είχαν εμπειρία μόνο μέσω των προσομοιωτών. Ας δούμε όμως βήμα-βήμα πως εξελίχθηκε η ωριαία διαδικασία.

Το Κατάρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ζέστη, θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 42. Προφανώς, συνθήκες καθόλου αντιπροσωπευτικές σε ότι αφορά στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα, που θα γίνουν υπό το φως των προβολέων. Αναμένουμε λοιπόν μία πιο σαφή εικόνα, στο FP2 που ξεκινά στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Advertisement
Advertisement

O Verstappen πέρασε τα πρώτα στάδια του FP1 χρησιμοποιώντας τη σκληρή γόμα, εναλλασσόμενος στην κορυφή με τη McLaren του Lando Norris που όμως είχε τη μέση. Παρότι βάζοντας τη μαλακή τους εκτόπισε ο Valtteri Bottas για λογαριασμό της Mercedes, ο Verstappen είχε απάντηση.

Advertisement

Ο οδηγός της Red Bull Racing σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.23.723, χρόνος που αποδείχθηκε ο καλύτερος στο FP1 και μάλιστα με διαφορά. Είναι αξιοσημείωτο πως υπήρξε γκρίνια από πλευράς ταύρων, γιατί ο χρόνος του Bottas δεν ακυρώθηκε καθώς βγήκε εκτός ορίων της πίστας, όμως η απάντηση από τον αλυτάρχη Michael Masi, ήταν πως στο FP1 υπήρξε ανοχή ώσπου να βρουν όλοι τα πατήματά τους σε αυτό το νέο για το σπορ σιρκουί.

Όμως τον δεύτερο χρόνο τον σημείωσε ο Pierre Gasly, που τοποθέτησε την AlphaTauri μπροστά από τις δύο Mercedes. Μάλιστα, πίσω από τον τέταρτο Lewis Hamilton, πλασαρίστηκε ο teammate του, Yuki Tsunoda.

Advertisement

Ένα πρόβλημα στα υδραυλικά της Aston Martin AMR21, έφερε πρόωρο τέλος στο FP1 για τον Lance Stroll, ο Norris είχε απώλεια ισχύος μετά από ένα βίαιο πέρασμα πάνω από κερμπ ενώ ο Mick Schumacher είχε μία έξοδο λίγο πριν το φινάλε, δίχως ιδιαίτερες συνέπειες.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το «χαμένο» video από τη μάχη Max-Lewis, φέρνει αίτημα επανεξέτασης από τη Mercedes
Τέλος ο Giovinazzi, η Alfa Romeo επενδύει στον Κινέζο Zhou
Οι αγωνοδίκες στη Βραζιλία δεν είχαν onboard video του Verstappen