Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το «χαμένο» video από τη μάχη Max-Lewis, φέρνει αίτημα επανεξέτασης από τη Mercedes

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το «χαμένο» video από τη μάχη Max-Lewis, φέρνει αίτημα επανεξέτασης από τη Mercedes

FORMULA 1

Το «χαμένο» video από τη μάχη Max-Lewis, φέρνει αίτημα επανεξέτασης από τη Mercedes

FORMULA 1

Το Grand Prix Βραζιλίας ακόμα δεν έχει τελειώσει. Μπορεί να έπεσε η καρό σημαία, να είχαμε τελικά αποτελέσματα, όμως όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε νέα επεισόδια στην κόντρα Red Bull-Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Όλα ξεκίνησαν από τη δημοσιοποίηση του on board video από το μονοθέσιο του Max Verstappen, που δείχνει την πιο ενδιαφέρουσα οπτική γωνία της μεγάλης μάχης του με τον Lewis Hamilton και ειδικά, την έξοδό τους στη στροφή 4 στον γύρο 48 του αγώνα της περασμένης Κυριακής.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην εξετάσουν καν το συμβάν, πράγμα που εν μέρει συνέβη γιατί όπως αποκάλυψε ο αλυτάρχης του αγώνα, Michael Masi, δεν είχαν στη διάθεσή τους τη λήψη από την RB16B του Ολλανδού.

Και τώρα που αυτά τα πλάνα είναι διαθέσιμα, μάλλον θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου. Δείτε κι εσείς τι ακριβώς κάνει ο οδηγός της Red Bull που μπορεί να μη στρέφει καθόλου το τιμόνι προς τον αντίπαλό του αλλά είναι ξεκάθαρο, πως ξεκινά να στρίβει πολύ πέρα από την κορυφή της στροφής.

Advertisement

Τα παραπάνω, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Mercedes-AMG που έσπευσε να ανακοινώσει:

«Η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas επιβεβαιώνει ότι ζητήσαμε σήμερα Δικαίωμα Αναθεώρησης, σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, σε σχέση με το συμβάν της στροφής 4 μεταξύ του μονοθεσίου 44 (Hamilton) και του μονοθεσίου 33 (σ.σ. Verstappen) στον γύρο 48 του Grand Prix Βραζιλίας του 2021, βάσει νέων στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα στους αγωνοδίκες τη στιγμή της απόφασής τους».

Τι σημαίνει αυτό; Πως η Mercedes ζητά να γίνουν δεκτά αυτά τα νέα στοιχεία και να (επαν)εξεταστεί το συμβάν. Τι μπορεί να αλλάξει; Πολλά!

Advertisement

Ο Hamilton έχει ήδη τη νίκη αλλά ο Verstappen θα μπορούσε να χάσει τη δεύτερη θέση. Με τον Valtteri Bottas να τερματίζει +3.080 δευτερόλεπτα μακριά, η ελάχιστη ποινή των 5 δευτερολέπτων, θα μπορούσε να στείλει τον οδηγό της Red Bull τρίτο. Πράγμα που θα του στερούσε 3 βαθμούς και θα μείωνε τη διαφορά του από τον Hamilton στους 11.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GP Βραζιλίας: Νίκη πρωταθλητισμού από τον Hamilton
Ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του F1 in Schools Ελλάδος 2021
Νέο F1 Vlog για το «Mexican Standoff» (video)