Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Εντυπωσιακή Pole για Hamilton!

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Κατάρ: Εντυπωσιακή Pole για Hamilton!

FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Εντυπωσιακή Pole για Hamilton!

FORMULA 1

O Lewis Hamilton σημείωσε στις κατατακτήριες δοκιμές του παρθενικού Grand Prix του Κατάρ, που αποτελεί τον εικοστό γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής επικράτησε του αντιπάλου του στη μάχη του τίτλου, Max Verstappen, και θα εκκινήσει στην pole για 102η φορά στην καριέρα του! Δίπλα του θα παραταχθεί η Red Bull Racing του Ολλανδού, με τη Mercedes του Valtteri Bottas και την AlphaTauri του Pierre Gasly στη δεύτερη σειρά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Καθώς ο ήλιος έδυσε και άναψαν οι προβολείς, είχαμε σημαντική διαφοροποίηση στις θερμοκρασίες αφού αυτή του αέρα έπεσε στους 26 ενώ αυτή του οδοστρώματος, στους 29.

Στο Q1, μόλις 115 χιλιοστά του δευτερολέπτου χώριζαν τους τρεις πρώτους, με τον Lewis Hamilton στο 1.21.901, τον Max Verstappen 0.095 πίσω του και τον Valtteri Bottas 0.115.

Advertisement

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, δεν είχαμε εκπλήξεις, αφού η πρόκριση δεν είναι πια έκπληξη για τον George Russell. Ο Βρετανός άφησε πίσω του τις δύο Alfa Romeo, τον teammate του στη Williams, Nicholas Latifi και τις δύο Haas.

Στο Q2 ο Hamilton είχε ξανά το πάνω χέρι, με την AlphaTauri του Pierre Gasly και την Alpine του Fernando Alonso να ακολουθούν, μπροστά από τον Verstappen. Μόνο οι Mercedes, ο Ολλανδός πρωτοπόρος της βαθμολογίας και ο Carlos Sainz για τη Ferrari, προκρίθηκαν χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα.

Όμως στη ζώνη αποκλεισμού είχαμε εκπλήξεις, με σημαντικότερη αυτή του Sergio Perez! Ο χρόνος με τη μέση γόμα δεν ήταν αρκετά καλός, έβαλε τη μαλακή αλλά δεν είχε καθαρό γύρο και αποκλείστηκε! Εκτός έμεινε και ο Charles Leclerc της Ferrari αλλά και ο Daniel Ricciardo της McLaren, που μάλιστα ήταν και πιο αργοί από την Aston Martin του Lance Stroll. Την πεντάδα αποκλεισμού συμπλήρωσε ο Russell.

Έτσι στην τελική μάχη είχαμε δύο Mercedes, δύο Alpine, δύο AlphaTauri, τη Red Bull του Verstappen, τη Ferrari του Sainz, τη McLaren του Lando Norris και την Aston Martin του Sebastian Vettel.

Στην πρώτη ζαριά του Q3, o Hamilton ήταν ξανά ταχύτερος, με τον Verstappen 0.162 μακριά, τον Bottas 0.216 και τέταρτο τον Gasly στα 0.378.

Όμως στη δεύτερη ζαριά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν συγκλονιστικός! Κατέβηκε στο 1.20.827 και πήρε την pole με διαφορά μεγαλύτερη του μισού δευτερολέπτου, αφήνοντας τον Verstappen και τον Bottas να ψάχνονται.

Όσο για τον τέταρτο Gasly, ίσως μπορούσε να κάνει και κάτι παραπάνω, αν δεν είχε κλαταρισμένο ελαστικό στην τελική του προσπάθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το «Mexican Standoff» (video)
Ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του F1 in Schools Ελλάδος 2021
Ποιον θα βάλει η Alfa Romeo στο πλευρό του Bottas;