Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Προβάδισμα Hamilton στο FP1

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Προβάδισμα Hamilton στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Προβάδισμα Hamilton στο FP1

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιταλίας, που αποτελεί τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μία κρίσιμη ωριαία περίοδος, καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος που έχουμε τη δοκιμή διεξαγωγής format με αγώνα sprint. Έτσι, σε αυτά τα 60 λεπτά, έπρεπε να βρεθεί το ιδανικό set-up ενόψει της αποψινής μάχης των κατατακτήριων δοκιμών.

Ας δούμε όμως βήμα-βήμα πως εξελίχθηκε το FP1. Ο Ιταλικός Βορράς υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς και οδοστρώματος στους 38.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο μισό κύλησε με προσομοιώσεις κατατακτήριων και τους Lewis Hamilton, Sergio Perez να εναλλάσσονται στην κορυφή με τη Mercedes W12 και τη Red Bull Racing RB16B αντίστοιχα.

Κάπου εκεί ο έτερος «ταύρος», Max Verstappen, έβαλε τη μαλακή γόμα και πέρασε στην κορυφή αλλά η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Βρετανός κατέβηκε στο 1.20.926, επίδοση που ήταν και η καλύτερη της διαδικασίας.

Advertisement

Και μάλιστα με διαφορά αφού ο μεγάλος αντίπαλος του Hamilton στη μάχη του τίτλου, ο Verstappen, ήταν τέσσερα δέκατα του δευτέρου μακριά. Μάλιστα, ο Lewis, όπως και ο teammate του Valtteri Bottas, δεν χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Λίγο πριν το τέλος ο Lando Norris σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, όμως η επίδοση του οδηγού της McLaren ακυρώθηκε γιατί υπερέβη τα όρια της πίστας.

Advertisement

Ο Bottas συμπλήρωσε το Top-3, με τις δύο Aston Martin να έχουν ανάμεσά τους την Scuderia Alpha Tauri του Pierre Gasly.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Στη Mercedes o Russell
Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!