Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ο Bottas μπροστά από τις McLaren στο FP3

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ιταλίας: Ο Bottas μπροστά από τις McLaren στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Ο Bottas μπροστά από τις McLaren στο FP3

FORMULA 1

O Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιταλίας που αποτελεί τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes αυτή τη φορά δεν έκανε το 1-2, ενώ σε μία εικόνα που έχουμε καιρό να δούμε, μονοθέσια με υβριδικές μηχανές της Renault ήταν στις θέσεις #2, #3 και #4! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο «Ναός της Ταχύτητας» υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς, ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 38.

Το πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχαμε καθόλου δράση αλλά όταν επιτέλους τα μονοθέσια τίμησαν το οδόστρωμα με την παρουσία τους, ήταν οι Mercedes αυτές που αναμενόμενα βρέθηκαν στο 1-2 με τους Hamilton-Bottas να φορούν τη μαλακή γόμα της Pirelli και να εναλλάσσονται μερικές φορές στην κορυφή.

Advertisement

Λίγο μετά τη συμπλήρωσης μισής ώρας, ο Max Verstappen τους εκτόπισε, στον δεύτερο γρήγορο γύρο του με ελαστικά μέσης γόμας στην RB16 της Red Bull Racing.

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε της ωριαίας διαδικασίας, ο Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.20.089 και τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή, τρία δέκατα κάτω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Advertisement

Με δέκα λεπτά ακόμα στο χρονόμετρο, είδαμε με τη μαλακή γόμα να αρχίζουν να πέφτουν οι χρόνοι. Οι Lando Norris (McLaren) και Daniel Ricciardo (Renault) μπήκαν ανάμεσα στα μαύρα βέλη, όντας οριακά μπροστά από τον Hamilton.

Advertisement

Όμως η ικανοποίηση στη Renault διακόπηκε από την αστοχία στο μονοθέσιο του Αυστραλού, που αναγκάστηκε να παρκάρει στη στροφή Λέσμο, προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε μόνο μία τελική προσπάθεια από τους οδηγούς προτού ολοκληρωθεί η τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Κι εκεί ο χρόνος που τράβηξε τα βλέμματα ήταν αυτός του Carlos Sainz που πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, δύο δέκατα πίσω από τον Bottas και ένα μπροστά από τον Norris.

Όσο για τον Hamilton, έμεινε στην πέμπτη θέση και χρειάστηκε να κάνει επίδειξη αντανακλαστικών όταν προσεγγίζοντας την Παραμπόλικα, βρήκε πολλή «κίνηση», με αποτέλεσμα να πάρει ενστικτώδη πορεία αποφυγής σύγκρουσης.

Όσο για τον Verstappen, ήταν έκτος αλλά έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο του με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του Grand Prix Βελγίου

Με τις μεσαίες γόμες στο Grand Prix της Μόντσα

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel