Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Νίκη για Bottas στον αγώνα sprint

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Νίκη για Bottas στον αγώνα sprint

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Νίκη για Bottas στον αγώνα sprint

FORMULA 1

Ο Valtteri Bottas εκκίνησε και τερμάτισε πρώτος στον αγώνα sprint του Grand Prix Ιταλίας, που αποτελεί τον δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ωστόσο δεν θα είναι στην pole position αφού κουβαλάει ποινή.

Advertisement
Advertisement

Εκεί θα είναι η RB16B του Max Verstappen, με τις McLaren να εκμεταλλεύονται τη χρήση της μαλακής γόμας ελαστικών και την κακή εκκίνηση του Lewis Hamilton, προσπερνώντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ας δούμε όμως βήμα-βήμα πως εξελίχθηκε ο αγώνας σπριντ. Ο Ιταλικός Βορράς υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς και οδοστρώματος στους 43.

Bottas και Hamilton μοιράστηκαν την πρώτη σειρά της εκκίνησης για λογαριασμό της Mercedes-AMG Petronas, με τη Red Bull του Verstappen και τη McLaren του Lando Norris στη δεύτερη ενώ στην τρίτη βρίσκονταν η άλλη McLaren με τον Daniel Ricciardo και η Scuderia AlphaTauri του Pierre Gasly.

Advertisement
Advertisement

Στην τέταρτη ήταν οι δύο Ferrari, με τον Charles Leclerc να νιώθει καλύτερα μετά την αδιαθεσία που είχε νωρίτερα και τον Carlos Sainz να συνέρχεται από το ταρακούνημα στο ατύχημα στο FP2. Όσο για τις επιλογές ελαστικά, στην πρώτη δεκάδα, όλοι είχαν μέση γόμα, πλην των McLaren που είχαν τη μαλακή.

Η εκκίνηση ήταν επεισοδιακή. Ο Hamilton είχε κακή αντίδραση και έχασε θέσεις, με τον Bottas να προηγείται, τον Verstappen δεύτερο και τις δύο McLaren να ακολουθούν. Ο Gasly πέρασε τον Hamilton αλλά η επαφή που είχε στο πρώτο chicane με τον Ricciardo, κατέστρεψε την εμπρός αεροτομή του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός δρόμου καθοδόν για το δεύτερο chicane.

Advertisement

Συμβάν που έφερε αμέσως αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Όμως δεν ήταν το μοναδικό συμβάν, αφού στο δεύτερο chicane είχαμε επαφή ανάμεσα στην Alfa Romeo του Robert Kubica (που αντικαθιστά τον θετικό στον Covid-19 Kimi Raikkonen) και την AlphaTauri του Yuki Tsunoda. Αμφότεροι συνέχισαν.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε στο τέλος του τρίτου γύρου κι αυτή τη φορά δεν είχαμε «επεισόδια». Οι γύροι περνούσαν δίχως αλλαγές στις πρώτες θέσεις, με το πρώτο προσπέρασμα να αφορά στην ένατη θέση, με τον Sergio Perez να φέρνει τη Red Bull μπροστά από την Aston Martin του Lance Stroll.

Εν τω μεταξύ, ενώ η διαφορά Bottas-Verstappen ήταν σταθερά στα 2 δευτερόλεπτα, οι McLaren έχαναν έδαφος και ο Hamilton είχε πλασαριστεί ακριβώς πίσω από τον Norris, όμως δίχως να τον απειλεί.

Έτσι φτάσαμε στον τερματισμό, με τον Bottas στην pole που δίνει και 3 βαθμούς, ωστόσο ο Φινλανδός θα αναγκαστεί να εκκινήσει τελευταίος, καθώς η Mercedes έβαλε νέο κινητήρα στη W12, που ήταν ο τέταρτος για φέτος και αυτό έφερε ποινή.

Έτσι στη θέση της pole θα βρεθεί ο Verstappen που πήρε 2 βαθμούς, με τον Daniel Ricciardo δίπλα του. Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε McLaren στην πρώτη σειρά του grid εδώ και 3 χρόνια, ενώ ο Αυστραλός πήρε και ένα πόντο.

Norris-Hamilton θα βρεθούν στη δεύτερη σειρά του grid ενώ οι Ferrari στην τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Στη Mercedes o Russell
Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!