Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes και στο FP2

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes και στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes και στο FP2

FORMULA 1

Στο ίδιο έργο θεατές και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, που αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με μοναδική διαφορά το όνομα του ταχύτερου οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes έκανε ξανά το 1-2, αυτή τη φορά με τον Lewis Hamilton μπροστά από τον Valtteri Bottas και τη Red Bull Racing του Max Verstappen να τους πλαισιώνει ξανά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Στην πίστα του Μονμελό ο Αυγουστιάτικος ήλιος ήταν σχεδόν αφόρητος, με τις θερμοκρασίες να έχουν ανέβει κατά 10 περίπου βαθμούς σε σχέση με την πρωινή περίοδο. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί της πρωταθλήτριας ομάδας, δεν κατάφεραν να κινηθούν ταχύτερα από το FP1

O Hamilton τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα ενώ ο teammate του είχε τη σκληρή.

Advertisement

Όταν λίγο αργότερα ο Φινλανδός έβαλε τη μαλακή γόμα, βρήκε αρκετό χρόνο, όμως το ίδιο συνέβη και με τον παγκόσμιο πρωταθλητή που κατέβηκε στο 1.16.883, επίδοση που έμελλε να είναι η καλύτερη της 90λεπτης διαδικασίας.

Ο Bottas προσπάθησε ξανά αλλά ήταν τρία δέκατα μακριά, ενώ είχε και μία έξοδο στην παρατεταμένη δεξιά στροφή 12.

Advertisement

O Verstappen και ο Daniel Ricciardo της Renault ήταν οι μόνοι που κινήθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Hamilton, την ώρα που ο Romain Grosjean έκανε την έκπληξη, σημειώνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο για λογαριασμό της Haas.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP 70ης Επετείου

O Hamilton πήγαινε με 230km/h με 3 ελαστικά!

F1 GP 70ης Επετείου: O Verstappen νίκησε τις Mercedes!