Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes FP1

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes FP1

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes FP1

FORMULA 1

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, που αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis Hamilton τον πλαισίωσε με τη γερμανική ομάδα να κάνει μία ακόμα φορά το 1-2, έχοντας διαφορά από τον ανταγωνισμό, με πλησιέστερο αντίπαλο, όπως συνήθως τον Max Verstappen της Red Bull Racing. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα της Βαρκελώνης υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με τον ήλιο να λάμπει, τη θερμοκρασία αέρα στους 28 ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 35 και ανέβαινε συνεχώς, φτάνοντας στο φινάλε της διαδικασίας του 44.

Καθώς το σιρκουί του Μονμελό οι ομάδες το γνωρίζουν πολύ καλά από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, δεν είχαμε καθόλου δράση στο ξεκίνημα της διαδικασίας. Χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να δούμε μονοθέσια στην πίστα και από νωρίς ήταν ο Bottas αυτός που τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης, χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα της κατάταξης. Αυτός που τον εκτόπισε, όπως συνήθως, ήταν ο teammate του Hamilton, με τον Βρετανό να χρησιμοποιεί τη σκληρή γόμα της Pirelli.

Στα μισά της 90λεπτης διαδικασίας ο Sergio Perez βρισκόταν μία ανάσα πίσω τους, ωστόσο χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών. Θυμίζουμε πως ο Μεξικανός βρέθηκε πλέον αρνητικός στον Covid-19 και επέστρεψε πίσω από το τιμόνι της RP20.

Advertisement

Κάπου εκεί είδαμε την ευρεία πλέον χρήση της μαλακής γόμας, που αναμένεται να είναι το πιο δημοφιλές ελαστικό στο κυνήγι της pole position. Με αυτή οι Mercedes κατέβηκαν στο 1.16, με τον Bottas 39 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του. Την ίδια ώρα, ο ανταγωνισμός βρισκόταν στο 1.18.

Όπως συνήθως, ήταν η Red Bull αυτή που με τα ίδια ελαστικά βρέθηκε εντός δευτερολέπτου από τα μαύρα βέλη, με τις Ferrari των Charles Leclerc και Sebastian Vettel να ακολουθούν. O Γερμανός χρησιμοποιεί νέο σασί και φαίνεται εξ αρχής να βολεύεται καλύτερα.

Απών από το FP1 ήταν ο George Russell που έδωσε το μονοθέσιο της Williams στον Ισραηλινό Roy Nissani που έκανε ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1, έμεινε όμως στην τελευταία θέση της κατάταξης. Ωστόσο η απόδοσή του ήταν αξιοπρεπέστατη, καθώς ήταν μόλις 3 δέκατα πίσω από τον έτερο οδηγό της βρετανικής ομάδας, Nicholas Latifi.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP 70ης Επετείου

O Hamilton πήγαινε με 230km/h με 3 ελαστικά!

F1 GP 70ης Επετείου: O Verstappen νίκησε τις Mercedes!