Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Baku: Ταχύτερος ο Gasly στο επεισοδιακό FP3 (vids)

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Baku: Ταχύτερος ο Gasly στο επεισοδιακό FP3 (vids)

FORMULA 1

F1 GP Baku: Ταχύτερος ο Gasly στο επεισοδιακό FP3 (vids)

FORMULA 1

Ένας «ταύρος» ήταν στην κορυφή των χρόνων και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, έκτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Όμως αυτή τη φορά, ήταν ο Pierre Gasly με τη Scuderia AlphaTauri.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.42.251 και ήταν 3 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Sergio Perez, την ώρα που ο έτερος οδηγός της Red Bull Racing, Max Verstappen, κατέληγε στον τοίχο προκαλώντας διακοπή της διαδικασίας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η «Πόλη των Ανέμων» υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 53. Όμως σε αντίθεση με τις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, δεν είχαμε γεμάτη πίστα με το «καλημέρα».

Advertisement
Advertisement

Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να δούμε αντιπροσωπευτικούς χρόνους, σε μία διαδικασία όπου όπως και χθες, πολλοί οδηγοί έχαναν τα φρένα και έβγαιναν στις εξόδους διαφυγής.

Ο Perez έδειχνε νωρίς το δρόμο χρησιμοποιώντας τη σκληρή γόμα, για να τον διαδεχθεί η Scuderia AlphaTauri του Yuki Tsunoda, με τον Ιάπωνα να έχει τη μαλακή γόμα αφού οι ομάδες πειραματίζοντας ενόψει των επίσημων διαδικασιών.

Advertisement

Ενώ ο Lewis Hamilton παραπονιόταν για έλλειψη πρόσφυσης, ο Gasly περνούσε στην κορυφή. Λίγο πριν τα μισά της ωριαίας διαδικασίας ήρθε η κόκκινη σημαία. Ο Verstappen κατέληξε στις μπαριέρες στη στροφή 15, σε ένα ατύχημα παρόμοιο με εκείνο του Charles Leclerc στο FP2.

Η ζημιά στην RB16B ήταν περιορισμένη αλλά καθώς ο οδηγός της Red Bull Racing δεν μπορούσε να απεγκλωβίσει το μονοθέσιό του, το FP3 για εκείνον τελείωσε εκεί. Το χρονόμετρο συνέχισε να μετράει παρά τη διακοπή της διαδικασίας, η οποία κράτησε ένα δεκάλεπτο.

Η πράσινη σημαία έφερε τις Mercedes στην πίστα με τη μέση γόμα, τις Ferrari με τη μαλακή και τους χρόνους να πέφτουν. Leclerc, Perez και Gasly βρέθηκαν διαδοχικά στην πρώτη θέση, με τον Γάλλο να μένει εκεί μέχρι τέλους.

Τρίτος ανέβηκε στο τέλος ο Hamilton που έβαλε στο τέλος τη μαλακή γόμα και κατάφερε να ξεκολλήσει από τη δέκατη-έβδομη θέση, ενώ ακολούθησαν οι δύο Ferrari.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

H μάχη της pole position αρχίζει στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:
«Σκαφάτο» F1 Vlog για το GP Μονακό (video)
Θέλει να γίνει ηθοποιός ο Hamilton
O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές