Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν-FP2: Η επιστροφή του Leclerc

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Αζερμπαϊτζάν-FP2: Η επιστροφή του Leclerc

FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν-FP2: Η επιστροφή του Leclerc

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc ήταν ταχύτερος στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές γα το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, όγδοο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 2022.

Advertisement
Advertisement

Τον οδηγό της Ferrari, στο FP2 ακολούθησαν οι Sergio Perez και Max Verstappen με διαφορά +0,248” και +0,612” αντίστοιχα.

Παρά τα προβλήματα που φαινόταν να έχει ο Μονεγάσκος με το μοτέρ της Ferrari (παραπονιόταν για πτώση της δύναμης) ανέβασε ρυθμό, μετά από μία στάση στα pits και «έγραψε» χρόνο 1:43,224” στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές.

Αυτό του έδωσε ένα πλεονέκτημα 0,25 δευτερολέπτων έναντι του Perez (από το του FP1) με τον Verstappen να είναι και πάλι ο πιο αργός από τους οδηγούς των RB18. Εντυπωσιακός και με χαμηλό προφίλ ο Fernando Alonso έφερε την Alpine σε μία εντυπωσιακή τέταρτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο των οδηγών βγήκαν και πάλι αμέσως μόλις ξεκίνησε το session και μόνο οι οδηγοί της Red Bull παρέμειναν στο γκαράζ , για τα τρία πρώτα λεπτά. Όλοι (εκτός από την McLaren) επέλεξαν και σε αυτό το FP να αγωνιστούν με την μεσαίας σκληρότητας γόμα (C4) της Pirelli για το μεγαλύτερο μέρος της.

Advertisement

Στο 11 ο λεπτό ο Leclerc μπήκε στα pits και στη συνέχεια, πέτυχε το 1:43,806” κάτι που έδειξε πως οι τροποποιήσεις στο set-up της Ferrari απόδωσαν. Ο χρόνος εντυπωσίασε τον Hamilton ο οποίος φώναξε «τι;» μέσω της κοινής ενδοσυνεννόησης όταν του είπαν πως ήταν στην 10η θέση με διαφορά στα 2,4 δευτερόλεπτα από τον Leclerc. Εντυπωσιακό ήταν το «σώσιμο» του Alexander Albon, με ανάποδο τιμόνι στην 17 η στροφή. Ο Mick Schumacher είχε διαρροή ψυκτικού υγρού στην Hass και ο Nicholas Latifi πρόβλημα στα ηλεκτρικά της Wlliams και έμειναν στην 19η και την 20η θέση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αζερμπαϊτζάν-FP1: Ταχύτερος ο Perez στο Μπακού
Formula 1: Νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt
F1 Manager 2022: Η F1 σε παιχνίδι (+video)