Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 3: Ξανά μπροστά η Mercedes (vids)

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 3: Ξανά μπροστά η Mercedes (vids)

FORMULA 1

F1 Δοκιμές Εξέλιξης, Ημέρα 3: Ξανά μπροστά η Mercedes (vids)

FORMULA 1

H Mercedes συνέχισε το δυναμικό της ξεκίνημα στις δοκιμές εξέλιξης της Formula 1, με τους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton να κάνουν το 1-2!

Advertisement
Advertisement

Μετά το… διάλειμμα της δεύτερης ημέρας όπου τα ασημί βέλη έδειχναν να μην ασχολούνται με το χρονόμετρο, στο φινάλε του πρώτου τριήμερου τεστ προετοιμασίας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2020, του έδωσαν να καταλάβει!

Ενώ όλοι ασχολούνταν με το περίφημο DAS το οποίο έχει πάρει το πράσινο φως από τη FIA για την τρέχουσα σεζόν αλλά έχει ήδη απαγορευτεί για το 2021, ο Bottas κατέβηκε στο 1.15.732 χρησιμοποιώντας τη C5 γόμα ελαστικών της Pirelli – δηλαδή την πιο μαλακή στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton που πήρε τη σκυτάλη το απόγευμα, ήταν επτά δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Όμως σε μία περίοδο που το ζητούμενο είναι η αξιοπιστία, αμφότεροι έβγαλαν χωρίς προβλήματα αποστάσεις μεγαλύτερες ενός Grand Prix!

Αντίθετα η Ferrari προκάλεσε την πρώτη φετινή κόκκινη σημαία από μηχανική αιτία, με την υβριδική μηχανή να προδίδει τον Sebastian Vettel. Η προβληματική μονάδα ξεκίνησε το ταξίδι επιστροφής στο Μαρανέλο για να εξεταστεί ενδελεχώς ενώ ο Γερμανός επέστρεψε στην πίστα και κατάφερε να συμπληρώσει 100 γύρους.

Advertisement

Τρίτος στην κατάταξη ήταν ο Esteban Ocon που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Renault. Μοιράστηκε τη μέρα με τον teammate του, Daniel Ricciardo, που είχε ένα τετ α κε στη στροφή 13 ενώ κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκε στη στροφή 9 προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Advertisement

Ο Lando Norris έχασε χρόνο το απόγευμα με προβλήματα στα φρένα (και όχι μόνο), ο Nicholas Latifi έχασε χρόνο μετά την ακινητοποίηση της Williams στην έξοδο του pit lane ενώ το πιο επεισοδιακό συμβάν ήταν η έξοδος του Kevin Magnussen.

Ο οδηγός της Haas πήρε το απόγευμα τη σκυτάλη από τον Romain Grosjean αλλά πρόλαβε να συμπληρώσει 4 γύρους προτού ένα κλαταρισμένο ελαστικό τον βγάλει εκτός δρόμου στη στροφή 8. Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική ομάδα ολοκλήρωσε το τριήμερο τεστ έχοντας «γράψει» το μικρότερο αριθμό γύρων.

Αναλυτικά η κατάταξη: