Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 2: Οριακά ταχύτερος ο Bottas (videos)

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 2: Οριακά ταχύτερος ο Bottas (videos)

FORMULA 1

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 2: Οριακά ταχύτερος ο Bottas (videos)

FORMULA 1

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η δεύτερη ημέρα των δοκιμών εξέλιξης των ομάδων της Formula 1, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021 που είναι σε δύο εβδομάδες.

Advertisement
Advertisement

Είχαμε εξόδους, είχαμε απρόοπτα, είχαμε κόκκινες σημαίες, ανακατατάξεις και πολλή δουλειά, καθώς οι οδηγοί προσπαθούν να εξοικειωθούν με τα νέα τους μονοθεσία αλλά και την αλλαγή δεδομένων με την απώλεια κάθετης δύναμης που έχουν φέρει οι αλλαγές των κανονισμών, αν και αυτές ήταν περιορισμένες.

Αντίστοιχα και οι ομάδες δουλεύουν… τέρμα γκάζι, δοκιμάζοντας αεροδυναμικές λύσεις, φορτία καυσίμου και άλλα, πράγμα που καθιστά την κατάταξη των χρόνων ήσσονος σημασίας.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως εκεί βρέθηκε στο τέλος ο Valtteri Bottas, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.30.289, δηλαδή τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου κάτω από την καλύτερη επίδοση της πρώτης ημέρας του τεστ, που ανήκε στον Max Verstappen και τη Red Bull Racing. Ήρθε όμως με τον Φινλανδό να φοράει την πιο μαλακή γόμα στη γκάμα της Pirelli (P5) και να δίνει έτσι ένα γλυκό φινάλε σε μία ημέρα που ξανά, δεν έλλειψαν τα προβλήματα για τους πρωταθλητές.

Advertisement

Η Mercedes μοίρασε το πρόγραμμα της ημέρας στους δύο οδηγούς της, όμως πάλι το πρωί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε πρόβλημα με το κιβώτιο της W12, όμως ο Lewis Hamilton έχασε τον έλεγχο στη στροφή 13 και κόλλησε στην αμμοπαγίδα προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Advertisement

Ωστόσο ο 35χρονος δεν πλήγωσε το μονοθέσιο του, έτσι επέστρεψε λίγο αργότερα στην πίστα και πρόλαβε να καλύψει 58 γύρους. Εξόδους στην πρωινή περίοδο είχαν ακόμα ο Carlos Sainz με τη Ferrari και ο Nicholas Latifi με τη Williams.

Προβλήματα αντιμετώπισε το πρωί η Aston Martin, με το κιβώτιο που προμηθεύεται από τη Mercedes να παραδίδει πνεύμα και να καθηλώνει τον Sebastian Vettel στους μόλις 10 γύρους στην πίστα του Σακχίρ.

Όπως και το πρωί της Παρασκευής, έτσι και το πρωί του Σαββάτου ήταν ο Daniel Ricciardo αυτός που βρέθηκε στην κορυφή για λογαριασμό της McLaren, με τους Fernando Alonso και Sergio Perez να ακολουθούν, έχοντας πιάσει δουλειά για Alpine και Red Bull Racing αντίστοιχα.

Το απόγευμα είδαμε εκτεταμένη χρήση των πιο μαλακών γομών στη γκάμα της Pirelli κι εύλογα, τους χρόνους σταδιακά να πέφτουν – είναι χαρακτηριστικό πως οκτώ οδηγοί κινήθηκαν ταχύτερα απ’ ότι ο Ricciardo το πρωί. Όμως όπως τονίζουμε συχνά, σε αυτή τη χρονική στιγμή, περισσότερη σημασία έχουν οι γύροι, άρα η αξιοπιστία.

Παρά την πρωινή αναποδιά, η Mercedes κάλυψε 115 γύρους. Μόλις 0.124sec πίσω από τον Bottas πλασαρίστηκε ο Pierre Gasly, με τη Scuderia AlphaTauri να δίνει καλά δείγματα και να καλύπτει συνολικά 144 γύρους με τον Γάλλο και τον νέο του teammate, Yuki Tsunoda.

Ο τρίτος χρόνος, οριακά πιο πίσω, ανήκε στον Lance Stroll, που κατάφερε να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους για την Aston Martin. Και οι τρεις έκαναν τους καλύτερους γύρους τους με τη C5, την ώρα που ο Lando Norris ήταν λίγο πιο πίσω, παρότι με τη C4. Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν πολλά χαμόγελα έως τώρα στο στρατόπεδο της McLaren.

Ήταν μία παραγωγική ημέρα για τον Antonio Giovinazzi που είχε όλη την ημέρα τη νέα Alfa Romeo στη διάθεσή του και κάλυψε 125 γύρους. Δίχως προβλήματα κύλησαν οι δύο περίοδοι για τη Ferrari ενώ ο Nicholas Latifi που είχε και το απόγευμα μία έξοδο, ήταν ο οδηγός που κάλυψε τους περισσότερους γύρους: 132.

Ο Sergio Perez έκανε ντεμπούτο ως οδηγός της Red Bull Racing και έγραψε 117 γύρους, παρότι προκάλεσε κόκκινη σημαία όταν στην ευθεία κι ενώ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το slipstream από τη Williams του Καναδού, διαλύθηκε το κάλυμμα του κινητήρα του.

Ο Alonso έδειξε να μην επηρεάζεται από τον πρόσφατο τραυματισμό του και έκανε 128 γύρους ενώ η πλέον παραγωγική ομάδα ήταν η Haas αφού οι Mick Schumacher και Nikita Mazepin, έκαναν συνδυαστικά 164 γύρους στην πίστα της ερήμου.

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι της ημέρας:

Αναλυτικά και οι γόμες με τις οποίες σημειώθηκαν οι καλύτερες επιδόσεις:

Το τεστ στο Μπαχρέιν θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14/3. Όσο για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης:
Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)

Έκανες εμβόλιο; Μπορείς να πας στο Grand Prix!

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν