Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 1: Ιδανικό ξεκίνημα για Red Bull (videos)

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 1: Ιδανικό ξεκίνημα για Red Bull (videos)

FORMULA 1

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 1: Ιδανικό ξεκίνημα για Red Bull (videos)

FORMULA 1

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης της Formula 1 για τη Red Bull Racing και τον Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων της πρώτης ημέρας του τεστ που διεξάγεται στην πίστα του Μπαχρέιν αλλά καθώς αυτή την περίοδο σημασία δεν έχει η ταχύτητα αλλά η αξιοπιστία, βρέθηκε και στην κορυφή της κατάταξης σε ότι αφορά στον αριθμό γύρων που καλύφθηκαν στο Σακχίρ!

Η RB16B κάλυψε τα 3.542 μέτρα της πίστας σε χρόνο 1’30.674, επίδοση που ήρθε ενώ έδυε ο ήλιος στο «Στολίδι του Κόλπου» και με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli (C3). Όμως ο 23χρονος που στην πρωινή περίοδο κι ενώ προσπαθούσε να εξοικειωθεί στο νέο του «εργασιακό χώρο» είχε μία εντυπωσιακή έξοδο δίχως συνέπειες, κατάφερε να καλύψει 139 γύρους – περισσότερους από κάθε άλλο οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Όμως αντίστοιχα και η Red Bull Racing είχε την πλέον παραγωγική ημέρα αφού καμία από τις ομάδες που μοίρασαν το πρόγραμμά τους σε δύο οδηγούς, δεν είχε αντίστοιχο σύνολο αριθμού γύρων.

Ας δούμε όμως συνολικά πως κύλησε η ημέρα καταμεσής της ερήμου. Το πρωινό σκέλος ανήκε στη McLaren, με τον Daniel Ricciardo να είναι ταχύτερος με χρόνο 1.32.203 με τη σκληρή γόμα της Pirelli (C2). Αυτό εν μέσω δυνατών ανέμων και σκόνης, που έφεραν αρκετά μπλοκαρίσματα, ακόμα και τετ α κε.

Advertisement

Είχαμε όμως μόνο μία κόκκινη σημαία κι αυτή όχι από έξοδο. Υπεύθυνος ήταν ο Charles Leclerc που πάρκαρε την SF21 στην άκρη του δρόμου στη στροφή 1, αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα.

Advertisement

Στο τέλος του pit lane είχε νωρίτερα ακινητοποιηθεί η Aston Martin του Sebastian Vettel.

Άσχημα ξεκίνησε η ημέρα για τη Mercedes, που έχασε 3μιση ώρες για να αλλάξει το κιβώτιο ταχυτήτων στη W12 του Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός πρόλαβε να κάνει μόλις 6 γύρους, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton.

Βέβαια η απογευματινή περίοδος είχε μία διαφορετική πρόκληση, αφού μία αμμοθύελλα περιόρισε σημαντικά την ορατότητα και μείωσε τα επίπεδα πρόσφυσης. Παρ’ όλα αυτά ο Verstappen βρήκε αρχικά επτά δέκατα έναντι της πρωινής επίδοσης του Ricciardo και αργότερα κατέβηκε ακόμα πιο χαμηλά, στην επίδοση που του εξασφάλισε και την πρωτιά.

Όμως η θετική ημέρα για τη McLaren που θυμίζουμε πως από φέτος χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Mercedes, συνεχίστηκε και με τον Lando Norris πίσω από το τιμόνι – ο Βρετανός έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας, μόλις δύο δέκατα πίσω από τον Verstappen.

Τρίτος ήταν ο Esteban Ocon για λογαριασμό της Alpine, αν και η A521 φορούσε τη μαλακή γόμα της Pirelli (C4).

Ο Lance Stroll σημείωσε την τέταρτη καλύτερη επίδοση με την Aston Martin, παρότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρικά της AMR21 ενώ ο Carlos Sainz, στη παρθενική του εμφάνιση σε επίσημη διαδικασία ως οδηγός της Ferrari, είχε μία έξοδο αλλά και τον πέμπτο καλύτερο χρόνο.

Ήταν μία παραγωγική ημέρα για τη Scuderia AlphaTauri με τους Pierre Gasly και Yuki Tsunoda να καλύπτουν συνδυαστικά 111 γύρους ενώ παρά τους κακούς χρόνους της Haas, η επιστροφή του ονόματος Schumacher μετά από 9 χρόνια, αποτέλεσε ένα ξεχωριστό στοιχείο. Όμως ο Mick έχασε πολύ χρόνο όταν χρειάστηκε να αντικατασταθεί το κιβώτιο ταχυτήτων της VF-21 και ως αποτέλεσμα πρόλαβε να καλύψει μόνο 15 γύρους.

Αναλυτικά οι καλύτεροι χρόνοι της ημέρας:

Αναλυτικά και οι γόμες με τις οποίες σημειώθηκαν οι καλύτερες επιδόσεις:

Το τεστ στο Μπαχρέιν θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο. Όσο για την πρεμιέρα της νέας σεζόν, είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαρτίου, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης:
Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)

Έκανες εμβόλιο; Μπορείς να πας στο Grand Prix!

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν