Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Μπορεί να αλλάξει κάτι στη μάχη του τίτλου;

Ελλάδα 0:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Μπορεί να αλλάξει κάτι στη μάχη του τίτλου;

FORMULA 1

F1: Μπορεί να αλλάξει κάτι στη μάχη του τίτλου;

FORMULA 1

Η Γερμανία μας πρόσφερε έναν ακόμα εντυπωσιακό αγώνα που όμως δεν άλλαξε τα πράγματα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis Hamilton και η Mercedes-AMG εξακολουθούν να προηγούνται στη βαθμολογία των οδηγών και των κατασκευαστών αντίστοιχα όμως αποδείχθηκε ξανά πως… υπό προϋποθέσεις, είναι ευάλωτοι.

Κι αν η Ferrari δεν έχει ακόμα καταφέρει να ορθώσει συστηματικά ανάστημα έναντι των Γερμανών, ψάχνοντας ακόμα την πρώτη της νίκη για φέτος, ο συνδυασμός Red Bull-Honda αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη. Ο Max Verstappen έχει δύο νίκες σε έντεκα αγώνες θα μπορούσε κάλλιστα να αυξήσει τη συγκομιδή αυτή.

Ακολουθεί το ουγγρικό Grand Prix με τους «ταύρους» να έχουν παραδοσιακά καλές εμφανίσεις εκεί και μετά, το πάντα συναρπαστικό βελγικό Grand Prix στο φημισμένο Σπα, με τον πάντα ταχέως ευμετάβλητο καιρό στην καρδιά των Αρδεννών, να ανακατεύει την τράπουλα.

Advertisement
Advertisement

Αφού λοιπόν ο Valtteri Bottas δεν δείχνει ικανός να αμφισβητήσει την κυριαρχία του teammate του, θα έχει ενδιαφέρον αν θα καταφέρει να τον κυνηγήσει ο Ολλανδός που τώρα είναι 63 πόντους πίσω. Είναι πολλοί αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Μία ματιά πιο χαμηλά στη βαθμολογία των οδηγών μαρτυρά πόσο υστερεί ο Pierre Gasly αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει την καλή σεζόν που κάνουν οι οδηγοί της McLaren, ο έμπειρος Kimi Raikkonen αλλά και ο Daniil Kvyat που στο Χόκενχαϊμ χάρισε στη Scuderia Toro Rosso το μόλις δεύτερο βάθρο στην ιστορία της.

Αναλυτικά:

Advertisement

Στους κατασκευαστές, η Mercedes δεν έχει αντίπαλο. Έχει σχεδόν τους διπλάσιους βαθμούς από τους άμεσους ανταγωνιστές της, με τη Ferrari να έχει κλωτσήσει πολλές ευκαιρίες και τη Red Bull να έχει… ένα ταύρο κι ένα κουτσό άλογο.

Advertisement

Η McLaren έχει πλέον εδραιωθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ενώ το γερμανικό GP όπου οι οδηγοί της βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 6, η Scuderia Toro Rosso σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση, «προσπερνώντας» τη Renault που είχε ένα ακόμα κακό απόγευμα.

Τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την Alfa Romeo αν δεν είχαν δεχθεί ποινές οι οδηγοί της μετά το πέρας του γερμανικού Grand Prix ενώ καταδικασμένη στην τελευταία θέση Williams, έσπασε τουλάχιστον το ρόδι.

Αναλυτικά:

Advertisement