Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου για τη Formula 1!

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου για τη Formula 1!

FORMULA 1

Επίσημο: Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου για τη Formula 1!

FORMULA 1

Μετά από μήνες αβεβαιότητας και πυρετώδεις διαπραγματεύσεις, η Liberty Media ανακοίνωσε επίσημα καλεντάρι για να ξεκινήσει η σεζόν του 2020!

Advertisement
Advertisement

Όπως έχει γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό, η πρεμιέρα θα διεξαχθεί στο Red Bull Ring, στις καρδιά της Στυρίας. Και επιβεβαιώθηκε επίσης πως έχουμε διπλό αγώνα στην Αυστρία, αφού η συγκεκριμένη πίστα θα φιλοξενήσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στις 5 αλλά και στις 12 Ιουλίου! O δεύτερος αγώνας είναι βαφτισμένος ως “Grosser Preis der Steiermark”, δηλαδή Grand Prix της Στυρίας.

Καθώς η Liberty προσπαθεί να χωρέσει όσο γίνεται περισσότερους αγώνες σε μικρό πλέον χρονικό εύρος, αγώνα έχουμε και για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο – το Ουγγρικό Grand Prix στις 19 Ιουλίου!

Ακολουθεί ανασυγκρότηση μίας εβδομάδας και μετά διπλή επίσκεψη στο ιστορικό Σίλβερστον στις 2 και 9 Αυγούστου – η πρώτη ως Βρετανικό Grand Prix και η δεύτερη ως Grand Prix της 70ης επετείου της F1. Πάλι θα έχουμε τρεις μάχες σερί, αυτή τη φορά με την Ισπανία να φιλοξενεί αγώνα στην πίστα της Βαρκελώνης στις 16 Αυγούστου.

Advertisement
Advertisement

Έπονται το Βελγικό Grand Prix στην πίστα του Σπα και το Ιταλικό στην θρυλική πίστα της Μόντσα, αμφότερα στις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες τους – 30 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Όλοι οι αγώνες βέβαια, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά το επίσημο πλέον πρόγραμμα της F1:

Advertisement

5 Ιουλίου, Αυστρία
12 Ιουλίου, Αυστρία
19 Ιουλίου, Ουγγαρία
2 Αυγούστου, Μ. Βρετανία
9 Αυγούστου, Μ. Βρετανία
16 Αυγούστου, Ισπανία
30 Αυγούστου, Βέλγιο
6 Σεπτεμβρίου, Ιταλία

Advertisement

Όσο για τη συνέχεια, θα ανακοινωθεί σε μερικούς μήνες. Η ρευστότητα της κατάστασης παγκοσμίως, με το επίκεντρο της πανδημίας να είναι πλέον σε Βόρεια και Νότια Αμερική, ενδεχομένως τα αρχικά πλάνα να αλλάξουν. Ταυτόχρονα, η ακύρωση του MotoGP Ιαπωνίας που ήταν προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο, ίσως «δείχνει» τι θα γίνει με το Grand Prix της Σουζούκα.

Αρκετά όμως με τα σενάρια. Για πρώτη φορά μετά από μήνες έχουμε κάτι χειροπιαστό στα χέρια μας, ας αρκεστούμε σε αυτό. Η Formula 1 επιτέλους αρχίζει.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Η διαφορά της Ferrari του Vettel από τη Ferrari του Schumacher

Ο Ricciardo σίγουρα δεν πήγε στη McLaren για τα λεφτά

Πωλητήριο στην ιστορική ομάδα της Williams!