Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Ricciardo σίγουρα δεν πήγε στη McLaren για τα λεφτά

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ricciardo σίγουρα δεν πήγε στη McLaren για τα λεφτά

FORMULA 1

Ο Ricciardo σίγουρα δεν πήγε στη McLaren για τα λεφτά

FORMULA 1

Συχνά το αφήγημα «δεν είναι προτεραιότητα τα λεφτά» ακούγεται κλισέ, υπάρχουν όμως περιπτώσεις που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!

Advertisement
Advertisement

Αυτό ισχύ με τον Daniel Ricciardo και την απόφασή του να αφήσει την εργοστασιακή ομάδα της Renault και ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021 να ντυθεί στα χρώματα της McLaren.

Ο Αυστραλός που θυμίζουμε πως τον Αύγουστο του 2018 είχε προκαλέσει σοκ στα paddock γυρνώντας την πλάτη στη Red Bull Racing και «επενδύοντας» στην Renault, άλλα περίμενε κι άλλα βρήκε στο γαλλικό στρατόπεδο.

Με μόνο ένα τερματισμό στο Top5 (στο ιταλικό Grand Prix της Μόντσα όπου κατετάγη τέταρτος), έμεινε πολύ μακριά από τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας που είχε συνηθίσει. Πήρε λοιπόν μία ακόμα «μεγάλη» απόφαση.

Advertisement
Advertisement

Το πόσο σημαντικός στην απόφαση αυτή ήταν ο παράγοντας «φιλοδοξία» αποδεικνύεται από την οικονομική συμφωνία με τη βρετανική ομάδα αφού αποδέχθηκε μεγάλη μείωση στο «βασικό» του μισθό, ποντάροντας σε Bonus.

Συγκεκριμένα, ενώ στη Renault είχε βρει επιτέλους το πρώτου του μεγάλο συμβόλαιο καθώς λάμβανε 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, στη McLaren θα λαμβάνει ακριβώς τα μισά. Αν όμως η ιστορική ομάδα ανακάμψει, πράγμα όχι αδύνατο δεδομένων των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς και της θέσπισης budget cap, τότε θα μπορεί να κερδίσει ακόμα περισσότερα!

Advertisement

Σύμφωνα με το sportune.fr, ο 30χρονος θα γίνεται πλουσιότερος κατά 400 χιλιάδες ευρώ κάθε φορά που θα τερματίζει στους βαθμούς ενώ κάθε νίκη θα του χαρίζει και 1 εκατομμύριο!

Όσο για το χρονικό εύρος της νέας συμφωνίας, είναι διετές με οψιόν επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο.

Ricciardo και Norris θα είναι teammates από το 2021

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Ανακοίνωση με αιχμές κατά Ricciardo από τη Renault

Επίσημο: Στη McLaren από το 2021 ο Ricciardo

Μετάνιωσε που άφησε τη Red Bull o Ricciardo;

Advertisement