Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

FORMULA 1

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, η Formula 1 αναγκάζεται να μεταφέρει την πρεμιέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2020 τον Ιούνιο (και βλέπουμε)!

Advertisement
Advertisement

Σας είχαμε ήδη προϊδεάσει για αυτή την εξέλιξη σε προηγούμενο άρθρο, απλά πλέον έχουμε και την επισημοποίηση της αναβολής των τριών Grand Prix που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάιο.

Δηλαδή για το Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix που ήταν προγραμματισμένο για τις 3/5, για το Formula 1 Gran Premio De España 2020 που ήταν προγραμματισμένο για τις 10/5 και το Formula 1 Grand Prix De Monaco 2020 που ήταν προγραμματισμένο για τις 24/5.

Μάλιστα, σε ότι αφορά στον αγώνα της Κυανής Ακτής που δεν έχει λείψει ποτέ από το καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σχεδόν ταυτόχρονα ήρθε και η ανακοίνωση πως ο Πρίγκιπας Αλβέρτος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης σχετικά με τον COVID-19 και τις απρόβλεπτες εξελίξεις παγκοσμίως, η παραπάνω απόφαση πάρθηκε σε συμφωνία με τη FIA αλλά και τους promoters, με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των αγωνιζομένων, των εργαζομένων στις ομάδες και τις πίστες αλλά και του κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η F1 δεν βιάστηκε να κάνει λόγο για πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν – αντί αυτού, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως είναι σε επικοινωνία με τους promoters για την αναζήτηση νεών ημερομηνιών και το πρωτάθλημα του 2020 θα αρχίσει όταν, μετά τον Μάιο, κριθεί πως είναι ασφαλές για όλους να συμβεί αυτό.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Αυστραλίας
MotoGP: Αναβολή και για το MotoGP της Αργεντινής. Δείτε το νέο καλεντάρι
Rallycross: Ακυρώθηκε ο αγώνας της Αγίας Πετρούπολης