Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκάλυψη: Η Formula1 στην Ελλάδα με χρήματα από Κατάρ;

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Η Formula1 στην Ελλάδα με χρήματα από Κατάρ;

FORMULA 1

Αποκάλυψη: Η Formula1 στην Ελλάδα με χρήματα από Κατάρ;

FORMULA 1

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συζήτησε στο Κατάρ το θέμα της χρηματοδότησης για πίστα προδιαγραφών Formula 1 στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας

Advertisement
Advertisement

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, δε θυμόμαστε κανέναν Υφυπουργό Αθλητισμού να έχει ασχοληθεί σοβαρά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το όνομα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το ακούμε αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια στο χώρο του motorsport και μας… κάνει εντύπωση, γατί κάτι ανάλογο δεν το έχουμε συναντήσει στο παρελθόν.

Συχνά κάνει την εμφάνισή του σε ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου, καρτ, ακόμα και του WRC, ενώ έχει πάρει γεύση ακόμα και από αγωνιστικό μπάκετ. Μόνο τυχαία δεν θα λέγαμε πως είναι η επιστροφή του ράλλυ Ακρόπολις στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC. Ένα στοίχημα που το πάλεψε και το κέρδισε με την στήριξη του Πρωθυπουργού αλλά και της ομάδας που δημιούργησε. Ο εθνικός μας αγώνας δεν διεξήχθη μόνο μία φορά (μετά από απουσία 8 ετών) αλλά θα διεξαχθεί και τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια όπου θα συνεχίσει να φιγουράρει στο ημερολόγιο του WRC.

Οι απορίες του Newsauto…

Πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα το «Ακρόπολις» είχε τονίσει πως το Υπουργείο δεν βρίσκεται σε… ησυχία. Με αυτόν τον τρόπο άφησε να εννοηθεί πως οι άνθρωποι της ομάδας που έχει δημιουργήσει (Motorsport Greece) για να τρέχει το θέμα «Ακρόπολις», ασχολούνται και ψάχνονται και με άλλα μεγάλα project.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα στην ερώτηση που έθεσε ο Τάκης Τρακουσέλλης και αφορούσε τη Formula 1 η απάντηση του Υφυπουργού μας έβαλε σε σκέψεις: «Υπάρχουν επαφές στις οποίες μετέχουν και οι εκπρόσωποι της πίστας της Χαλανδρίτσας, ενώ σύντομα θα υπάρξει και ανάλογο διερευνητικό ταξίδι…»

Διερευνητικό ταξίδι στο Κατάρ

Πριν από λίγες ημέρες ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται πως πραγματοποίησε το… διερευνητικό ταξίδι στο Κατάρ. Συγκεκριμένα βρέθηκε στην πίστα Losail η οποία φιλοξένησε τον 20ο φετινό γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1. Ο ίδιος ο Υφυπουργός έκανε και αναρτήσεις στα social media εξυμνώντας την κίνηση του Κατάρ να φιλοξενήσει τη Formula 1: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Losail του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία!

Advertisement

Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει το δρόμο! Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά!».

Συζητήσεις για επενδύσεις στη Χαλανδρίτσα

Advertisement

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν έμεινε μόνο στα θετικά σχόλια μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης αλλά και στην εμπειρία που έζησε. Ο ίδιος σε δεύτερη ανάρτησή του έκανε γνωστό πως: «Συνάντηση με ομόλογό μου, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Salah bin Ghanem Al Ali. Συζητήσαμε & δημιουργούμε ατζέντα κοινών αθλητικών πρωτοβουλιών & δράσεων για το προσεχές έτος, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, το οποίο έχει κυρωθεί από τη Βουλή».

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, ο Υφυπουργός συζήτησε και άλλα θέματα εκτός από τη συνεργασία αθλητικών δράσεων των δύο χωρών. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την πίστα της Χαλανδρίτσας στο νομό Αχαΐας όπου ο κ. Αυγενάκης προέτρεψε για επενδύσεις στη χώρα μας από επιχειρηματίες του Κατάρ.

Να σημειώσουμε πως το αυτοκινητοδρόμιο της Χαλανδρίτσας είναι ένα project που μας έχει απασχολησει πολλές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να πάρει «σάρκα και οστά» ελλείψη οικονομικών πόρων….

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κυβέρνηση: Κάνουμε ενέργειες για Formula1 στην Ελλάδα

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα – Με Aston Martin και Ferrari οι Έλληνες!
O Bottas με το Ineos Grenadier πάει εκτός δρόμου (+video)
Αναστάτωση στην Γερμανία: Τι μισθό θα παίρνουν οι εργαζόμενοι της Tesla;