Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έχει ξενερώσει ο Alonso

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχει ξενερώσει ο Alonso

FORMULA 1

Έχει ξενερώσει ο Alonso

FORMULA 1

Την αποκάλυψη πως σκέφτεται σοβαρά να… μετακομίσει σε κάποια άλλη μορφή αγώνων έκανε μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας ο Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ήταν άλλη μία απογοητευτική ημέρα στο «γραφείο» για τον Ισπανό που είδε τη μονάδα ισχύος της Honda να σβήνει στο ξεκίνημα του Q2. Παρά την τιτάνια προσπάθειά του να σπρώξει τη McLaren MP4-30 μέχρι τα πιτ, πράγμα που κατάφερε χάρη στη βοήθεια και έξι κριτών, οι κανόνες δεν επέτρεπαν την περαιτέρω συμμετοχή του στη μάχη των κατατακτήριων. Έτσι θα εκκινήσει από τη δέκατη-πέμπτη θέση.

Χωρίς λοιπόν να έχει πολλά να πει για το αγωνιστικό μέρος της ημέρας, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε… τροφή στους εκπροσώπους των ΜΜΕ με τα λεγόμενά του.

Advertisement
Advertisement

«Λατρεύω τους αγώνες, σε κάθε τους μορφή. Όμως είναι αλήθεια πως η Formula 1 δεν είναι όσο συναρπαστική ήταν στο παρελθόν. Πώς να είναι όταν τα μονοθέσια είναι μόνο 2-3 δευτερόλεπτα στο γύρο ταχύτερα από εκείνα του GP2; Αυτή τη στιγμή έχω άφθονα κίνητρα καθώς συμμετέχω σε ένα φανταστικό εγχείρημα, αυτό της συνεργασίας McLaren-Honda. Το πρώτο μου καρτ ήταν replica μίας McLaren-Honda και τώρα τρέχω για αυτή την ομάδα. Απολαμβάνω αυτή τη διαδικασία, όπου από το μηδέν, προσπαθούμε να φτάσουμε σε σημείο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όμως χωρίς δοκιμές εξέλιξης, με αυτά τα ελαστικά, με αυτούς τους περιορισμούς, με πρόγραμμα 21 αγώνων για το 2015, η συμμετοχή σε άλλο θεσμό είναι δελεαστική», παραδέχθηκε ο Alonso.

Ο οδηγός από το Οβιέδο βρέθηκε πολύ κοντά στο να οδηγήσει για λογαριασμό της Porsche στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν

Ο οδηγός από το Οβιέδο βρέθηκε πολύ κοντά στο να οδηγήσει για λογαριασμό της Porsche στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν

Ο Alonso πιβεβαίωσε πως βρέθηκε κοντά στο να συμμετάσχει στον φετινό αγώνα αντοχής του Μαν, όπου συμμετείχε και κέρδισε ένας άλλος οδηγός της Formula 1 – ο Nico Hulkenberg.

Ο 33χρονος έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τη McLaren αν και όπως αποδείχθηκε και στην προηγούμενη θητεία του στην ιστορική βρετανική ομάδα, το 2007, τα συμβόλαια είναι για να σπάνε!