Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Έχασε το ρόλο Νο1 οδηγού ο Vettel

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έχασε το ρόλο Νο1 οδηγού ο Vettel

FORMULA 1

Έχασε το ρόλο Νο1 οδηγού ο Vettel

FORMULA 1

Μπορεί ο Sebastian Vettel να είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ωστόσο εφεξής στη Ferrari έχει ίση αντιμετώπιση με τον Charles Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Το… 50/50 είναι κάτι που κέρδισε με το σπαθί του ο νεαρός Μονεγάσκος, αναγκάζοντας με τις εμφανίσεις του την ιταλική ομάδα να αλλάξει τις ισορροπίες εντός Μαρανέλο. Πράγμα που επιβεβαιώθηκε στα λεγόμενα των στελεχών της στο πλαίσιο του παραδοσιακού Χριστουγεννιάτικου γεύματος με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο CEO της Ferrari, Luis Camilleri, είπε: «Προφανώς η απόδοση του Charles άλλαξε τις ισορροπίες. Είναι αναπόφευκτο αυτό όταν ένας νέος οδηγός έρχεται στην ομάδα στο πλευρό ενός παγκόσμιου πρωταθλητή και κάνει μία εντυπωσιακή σεζόν.  Ο Charles είναι πολύ ταλαντούχος. Ξάφνιασε ακόμα και εμάς με όσα απέδειξε πως είναι ικανός να κάνει. Η σύγκρουσή τους στη Βραζιλίας ήταν ένας εφιάλτης, ωστόσο λύθηκε το θέμα. Κάποιες φορές απαιτείται μία κρίση για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Και πλέον αυτό βοήθησε τον Mattia (σ.σ. Binotto, τον επικεφαλής της ομάδας) στη διαχείρισή τους, διότι συνειδητοποίησαν αμφότεροι πως τα έκαναν θάλασσα».

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, ο Binotto ορίζει πως έχουν τα πράγματα. Και με όσα είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Μαρανέλο, ο Vettel δεν λογίζεται πια ως Νο1 οδηγός της ιταλικής ομάδας.

«Θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με καθεστώς ισότητας, αν και η ομάδα παραμένει προτεραιότητα. Αν κάποια στιγμή στη σεζόν ένας εκ των δύο έχει τέτοιο προβάδισμα που θα του επιτρέπει αν διεκδικήσει τον τίτλο, θα επανεξετάσουμε την κατάσταση. Σε ένα τέτοιο σενάριο, όπως είναι λογικό, επικεντρωθούμε σε έναν οδηγό ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις ελπίδες του να κατακτήσει τον τίτλο. Αν όμως έχουν 1-2 πόντους διαφορά με λίγους αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν, με τον τίτλο να κρίνεται ανάμεσά τους, θα τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν», είπε ο Ιταλός.

Η Ferrari έχει να κατακτήσει τίτλο οδηγών από το 2007, τότε με τον Kimi Raikkonen.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

Advertisement