Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brendon Hartley, ο εκλεκτός της Toro Rosso

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Brendon Hartley, ο εκλεκτός της Toro Rosso

FORMULA 1

Brendon Hartley, ο εκλεκτός της Toro Rosso

FORMULA 1

Σας είχαμε αναφέρει το όνομα του Brendon Hartley ως φαβορί για το ρόλο του αντικαταστάτη του Pierre Gasly στη Scuderia Toro Rosso για το Grand Prix του Τέξας και τελικά ο Νεοζηλανδός είναι όντως αυτός που θα οδηγήσει την STR12!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ένα αγωνιστικό ντεμπούτο στη Formula 1 που άργησε… οκτώ χρόνια για τον 27χρονο που ήταν ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα μέλη της ακαδημίας νέων οδηγών της Red Bull. Τη διετία 2008-2009 έκανε δοκιμές τόσο με τη Red Bull Racing όσο και με την Toro Rosso, έχοντας παράλληλα και το ρόλο του εφεδρικού οδηγού.

Όμως ποτέ δεν έκανε αυτό το τελευταίο βήμα, αντίθετα ακολούθησε διαφορετικό δρόμο, αγωνιζόμενος στη Formula Renault 3.5 Series, στο GP2 Series και αγώνες sports cars, προτού προκύψει η μεγάλη πρόκληση του WEC.

Advertisement
Advertisement

Ο Hartley διανύει την τρίτη του σεζόν ως μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, γνωστό ως WEC. Με αυτή αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2015, προηγείται στη φετινή βαθμολογία (μάλιστα αγωνίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Φούτζι της Ιαπωνίας, στον έβδομο γύρο της σεζόν) ενώ φέτος κατέκτησε και τον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν.

hartley-wec17-Rd7-fuji-a640

Οι επιδόσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και αφού προέκυψε η κενή θέση, μάλιστα για μία πίστα που γνωρίζει καλά, η Toro Rosso του έδωσε επιτέλους την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Advertisement

«Τι υπέροχο συναίσθημα. Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε έκπληξη αλλά ποτέ δεν παράτησα τη φιλοδοξία και το όνειρό που είχα από παιδί: να τρέξω στην F1. Μεγάλωσα και έχω μάθει πολλά από την εποχή που ήμουν εφεδρικός οδηγός σε Red Bull και Toro Rosso. Αυτά τα χρόνια με έκαναν πιο δυνατό και πιο αποφασισμένο. Θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull που υλοποιεί αυτό το όνειρο αλλά και την Porsche που μου επιτρέπει να τρέξω παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου στο WEC. Το Circuit of the Americas είναι μία πίστα που μου αρέσει πολύ και στην οποία έχω αγωνιστεί πρόσφατα. Δεν έχω πολλές προσδοκίες για το ντεμπούτο μου στην F1, όμως νιώθω έτοιμος για αυτό», είπε ο Νεοζηλανδός.

Advertisement

Από πλευράς της ιταλικής ομάδας, ο επικεφαλής της, Franz Tost, τόνισε: «Ο Brendon αποτελεί κομμάτι της οικογένειας της Red Bull εδώ και πολλά χρόνια. Αγωνιζόμενος σε διάφορες κατηγορίες, έχοντας ακόμα και ρόλο δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού τόσο για τη Red Bull Racing όσο και για την Toro Rosso. Επιστρέφει λοιπόν σε εμάς για τον αγώνα του Ώστιν και μάλιστα ως νικητής του 24ωρου αγώνα του Μαν και πρωτοπόρος της βαθμολογίας του FIA LMP1 World Endurance Championship, το οποίο κατέκτησε το 2015. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε πάλι κοντά μας. Με την αγωνιστική εμπειρία που έχει αποκτήσει αυτά τα χρόνια, είμαι πεπεισμένος πως θα κάνει φανταστική δουλειά για εμάς».

Teammate του στον αγώνα του Τέξας θα είναι ο Daniil Kvyat που επιστρέφει μετά από απουσία δύο αγώνων.