Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brawn: Η επιτυχία της Mercedes ανήκει και στον Schumacher

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brawn: Η επιτυχία της Mercedes ανήκει και στον Schumacher

FORMULA 1

Brawn: Η επιτυχία της Mercedes ανήκει και στον Schumacher

FORMULA 1

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για πολλοστή φορά για τον Michael Schumacher ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, Ross Brawn. Ο Βρετανός τεχνικός που συμπορεύτηκε με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στις Benetton, Ferrari και Mercedes, μίλησε σχετικά στο CNN.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Τα πρώτα δύο σκέλη της συνεργασίας του στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία, την οποία σφράγισαν επτά πρωταθλήματα. Παρότι στα ασημί βέλη ο Schumi είχε μόνο μία παρουσία στο βάθρο και η γερμανική ομάδα μπήκε σε τροχιά πρωταθλητισμού μετά την αποχώρηση των Schumacher-Brawn, ήταν η μεθοδολογία και το πάθος του κορυφαίου οδηγού που μπόλιασαν το DNA της.

«Σίγουρα ο Michael είχε συνεισφορά στον οργανισμό και τη δομή της ομάδας της Mercedes, για να φτάσει στην παρούσα επιτυχία της. Βοήθησε να δημιουργήσουμε την επιτυχία που απολαύσαμε στη Ferrari και είχε την ίδια προσέγγιση και στη Mercedes. Βλέποντας τον οδηγό να είναι τόσο αποφασισμένος όσο ο Michael, με το μυαλό του μόνο στην επιτυχία, όλοι παρασύρονται στον ίδιο ρυθμό. Όλοι έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό. Και μόνο η παρουσία του έδινε κίνητρα σε όλους. Η προσπάθεια δημιουργίας της κατάλληλης ατμόσφαιρας και αισιοδοξίας στις τάξεις της ομάδας, είναι ένα μάθημα που έμαθα παρακολουθώντας τον Michael», είπε ο Brawn.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το πάθος του Schumacher, ο 62χρονος μίλησε και για την τεχνική κατάρτιση του άτυχου φίλου του: «Οι γνώσεις του, η ωριμότητά του, η δυνατότητα να κάθεται με τους μηχανικούς και τους αεροδυναμιστές της ομάδας ή τους τεχνικούς των ελαστικών και να εξηγεί τι χρειαζόταν, ήταν ανεκτίμητο. Ήταν καθοριστικός στη σύσταση λειτουργιών που συνεισφέρουν στην επιτυχία που απολαμβάνει σήμερα η Mercedes».

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από το ατύχημα που έχει καθηλώσει τον Schumacher. Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα του NewsAuto, πατώντας εδώ.