Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Audi: Θέλει να εξαγοράσει πλήρως την Sauber!

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Θέλει να εξαγοράσει πλήρως την Sauber!

FORMULA 1

Audi: Θέλει να εξαγοράσει πλήρως την Sauber!

FORMULA 1

Η γερμανική εταιρία φέρεται να έχει αλλάξει τον σχεδιασμό της για τον τρόπο συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της F1 από το 2026.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία των Audi και Sauber, η πρώτη θα εξαγόραζε σταδιακά το 70% των μετοχών της δεύτερης. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται εν εξελίξει με την Audi να έχει αγοράσει ήδη το πρώτο πακέτο μετοχών της ελβετικής ομάδας.

Ωστόσο έπειτα από την αλλαγή στην ηγεσία της Audi, ο νέος CEO Γκέρνοντ Ντέλνερ δείχνει να επιθυμεί την 100% εξαγορά της Sauber. Η γερμανική εταιρία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή της στην F1, επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της στο Νόιμπεργκ. Εκεί εργάζονται μέχρι στιγμής 220 άνθρωποι.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι PU θα κατασκευάζονταν στην Γερμανία και το σασί στο Χίνβιλ της Ελβετίας. Αυτό δεν θα αλλάξει. Απλώς η Audi επιθυμεί να εξαγοράσει πλήρως την Sauber. Υπεύθυνος για το project της F1 θα αναλάβει ο Όλιβερ Χόφμαν. Η εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει επί του θέματος.

Advertisement
Advertisement

Το ερώτημα είναι εάν η σουηδική οικογένεια Ράουζινγκ (ιδιοκτήτρια της Sauber) θα δεχτεί να βγει εντελώς από το μετοχολόγιο. Υπενθυμίζουμε ότι ο δισεκατομμυριούχος Φιν Ράουζινγκ είχε αγοράσει την Sauber από τον ιδρυτή της, Πέτερ Ζάουμπερ το 2016. Η ομάδα θα τρέχει ως Stake F1 μέχρι και το 2025 με επικεφαλής τον Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι.