Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Ντέρμπι και στο αναγνωριστικό FP1 (vid)

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Ντέρμπι και στο αναγνωριστικό FP1 (vid)

FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: Ντέρμπι και στο αναγνωριστικό FP1 (vid)

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που έλαβε ποτέ χώρα στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην πίστα της Τζέντα.

Advertisement
Advertisement

Το NewsAuto ταξίδεψε στη χώρα της Μέσης Ανατολής με αρωγό τη Gulf Air και τον Πάνο Σεϊτανίδη να μεταδίδει!

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να σημειώσουμε πως το γεγονός πως πραγματοποιήθηκε αυτή η ωριαία διαδικασία, ήταν ένα μικρό/μεγάλο θαύμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panos Seitanidis (@seitanf1)

Η πίστα στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο και κόντρα στα αρνητικά προγνωστικά, η διαδικασία κατασκευής επιταχύνθηκε εντυπωσιακά τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα όλα να είναι έτοιμα για δράση.

Advertisement

Ή σχεδόν όλα αφού ακόμα και στα κτίρια, υπάρχουν εν εξελίξει εργασίες από την… πίσω πλευρά τους. Όμως η καρτ-ποστάλ από τη Τζέντα θα κάνει τη δουλειά της και ειδικά το βράδυ, υπό το φως των προβολέων, θα χαρίσει μοναδικές εικόνες!

Advertisement

Καθώς θα είναι νυχτερινός αγώνας, το FP1 δεν ήταν αντιπροσωπευτικό των συνθηκών που οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν στις επίσημες διαδικασίες – τις κατατακτήριες δοκιμές που αρχίζουν στις 19.00 ώρα Ελλάδας το Σάββατο και τον αγώνα, που αρχίζει στις 19.30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή.

Όμως, καθώς είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο και μάλιστα μήκους 6.1 χιλιομέτρων, όλοι οι οδηγοί βγήκαν από νωρίς στην αγωνιστική διαδρομή ώστε να εξοικειωθούν με αυτή. Να ελέγξουν τα στοιχεία της δουλειάς από τους προσομοιωτές και να διαπιστώσουν κατά πόσο αυτά εναρμονίζονται με την πραγματικότητα.

Όλα αυτά με τον ήλιο σταδιακά να δύει, τη θερμοκρασία αέρα στους 29 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 35. Μετά από μόλις 5 λεπτά, ο Max Verstappen τοποθέτησε εαυτό στην κορυφή της κατάταξης, χρησιμοποιώντας τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli. Την ίδια ώρα, οι Mercedes ξεκινούσαν τη δουλειά με τη μαλακή γόμα, πράγμα μάλλον ασυνήθιστο.

Φτάνοντας στα μισά της διαδικασίας κι ενώ ο Verstappen κατέβαζε το χρόνο του με τη σκληρή γόμα, ο Lewis Hamilton έκανε έναν πραγματικό γρήγορο γύρο με τη μαλακή αλλά λίγο πριν τον ολοκληρώσει, σήκωσε το πόδι από το γκάζι.

Λίγο πιο μετά, τόσο ο Valtteri Bottas όσο και ο Verstappen, έβαλαν κι αυτοί με τη σειρά τους τη μαλακή γόμα. Ο Ολλανδός δεν βελτίωσε, ο Φινλανδός βελτίωσε σημαντικά και μάλιστα πέρασε στην κορυφή, με διαφορά μόλις 5 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον 23χρονο που έχοντας προβάδισμα 8 πόντων στη βαθμολογία, είναι ο μόνος που υπό συνδυασμό αποτελεσμάτων, την προσεχή Κυριακή μπορεί να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σίγουρα ο Hamilton διαφωνεί και το έδειξε και με το χρόνο του στα 15’ πριν το τέλος, που βρέθηκε 2 δέκατα πιο κάτω. Χρόνος που έμελλε να είναι και ο καλύτερος του FP1.

Απρόοπτα δεν είχαμε πολλά, ο Kimi Raikkonen έγλυψε κάποια στιγμή τον τοίχο, υπήρξαν βίαια περάσματα από τα κερμπ και μία παραλίγο επαφή, μετά από διπλό λάθος των Esteban Ocon και Verstappen στη στροφή 1. Αφού εκεί δεν είχε επαφή, ο Ολλανδός πρόλαβε να γράψει έναν ακόμα γρήγορο γύρο, που τον έφερε δεύτερο, μόλις 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον μεγάλο αντίπαλό του! Και η μάχη συνεχίζεται!

Τέταρτος ήταν ο Pierre Gasly σε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση με την Scuderia AlphaTauri, μπροστά από τον Antonio Giovinazzi που διανύει το προτελευταίο του αγωνιστικό τριήμερο στη Formula 1 (θα τρέχει στη Formula E από το 2022) και τις δύο Ferrari,

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ταξιδέψαμε στη Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν και της πρωτεύουσας Μανάμα, με ένα A320neo της Gulf Air, η οποία συνδέει την Ελλάδα με τον Αραβικό Κόλπο με καθημερινές πτήσεις!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το νυχτερινό GP στο Κατάρ (video)
Ένας χρόνος από τη νύχτα που ο Grosjean βγήκε ζωντανός από τις φλόγες (vids)
«Έφυγε» ο Sir Frank Williams