Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: 1-2 οι Mercedes στο FP2

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: 1-2 οι Mercedes στο FP2

FORMULA 1

Αποστολή GP Σ. Αραβίας: 1-2 οι Mercedes στο FP2

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, που αποτελεί τον εικοστό πρώτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Το NewsAuto ταξίδεψε στη χώρα της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα τη πόλη της Jeddah, με αρωγό τη Gulf Air και με τον Πάνο Σεϊτανίδη να μεταδίδει!

Μετά το αναγνωριστικό FP1 όπου Hamilton και Max Verstappen ήταν στις πρώτες θέσεις με χιλιοστά του δευτερολέπτου να τους χωρίζουν, το FP2 ήταν η πρώτη αντιπροσωπευτική περίοδος αφού έλαβε χώρα την ίδια ώρα που θα έχουμε το Σάββατο την μάχη της pole position και την Κυριακή τον αγώνα.

Επίσης, με τον ήλιο να έχει πλέον δύσει και τους προβολείς να φωταγωγούν την 27 στροφών διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Ερυθράς Θάλασσας, είχαμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό.

Όμως, πέρα από τις… καρτ-ποστάλ και τις φαντασμαγορικές εικόνες, είχαμε και ουσία. Παρότι… νύχτα, η θερμοκρασία αέρα εξακολουθούσε να είναι στους 28 βαθμούς Κελσίου, με αυτή του οδοστρώματος ελάχιστα πιο ψηλά.

Advertisement

Είχαμε δράση με το καλημέρα και με τον Verstappen στην κορυφή, όντας από νωρίς κάτω από τον καλύτερο χρόνο του FP1. Χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli.

Την ίδια γόμα είχαν και οι Mercedes, που 18 λεπτά μετά την έναρξη της ωριαίας διαδικασίας, πέρασαν στο 1-2, με τον Hamilton να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.29.018 και τον Valtteri Bottas να είναι 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά τους.

Advertisement

Χρόνοι που δεν έπεσαν ούτε όταν χρησιμοποιήθηκε η μαλακή γόμα, προτού αρχίσουν οι προσομοιώσεις αγώνα όπου με μεγαλύτερο φορτίο καυσίμου, ο ρυθμός των μονοθεσίων είναι διαφορετικός.

Οι μοναδικές αλλαγές, έφεραν τον Pierre Gasly τρίτο με τη Scuderia AlphaTauri, μόλις 2 εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον Bottas και τον Verstappen τέταρτο, μπροστά από τις δύο Alpine.

Advertisement

Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Nikita Mazepin έχασε τον έλεγχο της Haas στη στροφή 2, όμως ο Hamilton έδειξε καλά αντανακλαστικά και τον απέφυγε.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πρόωρα, καθώς πέντε λεπτά πριν το τέλος, είχαμε ένα ατύχημα που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Ο Charles Leclerc έχασε τον έλεγχο της Ferrari SF21 στη στροφή 23 και κατέληξε στις TechPro μπαριέρες.

Το κόκκινο μονοθέσιο διαλύθηκε, ευτυχώς για τον Μονεγάσκο «φορούσε» ένα παλιό κιβώτιο άρα δεν θα έχει κάποια ποινή αλλά σίγουρα, οι μηχανικοί της Ιταλικής ομάδας έχουν αρκετή δουλειά μέχρι το FP3.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ταξιδέψαμε στη Σαουδική Αραβία μέσω Μπαχρέιν και της πρωτεύουσας Μανάμα, με ένα A320neo της Gulf Air, η οποία συνδέει την Ελλάδα με τον Αραβικό Κόλπο με καθημερινές πτήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το νυχτερινό GP στο Κατάρ (video)
Ένας χρόνος από τη νύχτα που ο Grosjean βγήκε ζωντανός από τις φλόγες (vids)
«Έφυγε» ο Sir Frank Williams