Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκλειστικό: Το μέλλον του Grand Prix στο Μπαχρέιν

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Το μέλλον του Grand Prix στο Μπαχρέιν

FORMULA 1

Αποκλειστικό: Το μέλλον του Grand Prix στο Μπαχρέιν

FORMULA 1

Από το 2004 η Formula 1 επισκέπτεται σταθερά το νησί του Μπαχρέιν, γνωστό και ως «Στολίδι του Κόλπου».

Advertisement
Advertisement

Βασικός αρωγός στη σταθερή παρουσία του αγώνα του Σακχίρ στο καλεντάρι είναι η Gulf Air, ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν που αποτελεί και μεγάλο χορηγό του αγώνα. Όντας στον φετινό αγώνα καλεσμένοι της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας που πετάει από/προς την Αθήνα από το 1980, είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε για μία ημέρα τις διαδικασίες ενός Grand Prix λίγο διαφορετικά -απολαμβάνοντας τις παροχές του περίφημου Paddock Club. Των λίγων και των εκλεκτών.

Παρακολουθήσαμε μέρος της δράσης του Σαββάτου από το μπαλκόνι της σουίτας της, που βρίσκεται ακριβώς στο ξεκίνημα του grid. Και εκεί, με θέα το pit lane, συναντήσαμε τον CEO της Gulf Air, Krešimir Kučko. Ένα δυναμικό μάνατζερ, με τον οποίο προλάβαμε να μιλήσουμε για τον Βέλιμιρ Ζάετς, το ράγκμπι και τα σμπαραλιασμένα μας γόνατα πριν φτάσουμε στον Niki Lauda και τη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

«Από μικρός είχα μεγάλο πάθος για τη Formula 1. Παρακολουθούσα τους αγώνες με τον πατέρα μου και με είχε συνεπάρει αυτό το σπορ», λέει με γνήσιο ενθουσιασμό ο Κροάτης που είναι από το 2017 στα… ‘πηδάλια’ της Gulf Air. Ο κατάλληλος άνθρωπος για να κατανοήσει και να διατηρήσει όσα προσφέρει αυτός ο αγώνας.

«Είναι η δέκατη-πέμπτη χρονιά που φιλοξενούμε το GP, που έχει τεράστια σημασία για όλη τη χώρα αλλά και για εμάς. Ειδικά με τη νέα στρατηγική μας μέσω της καμπάνιας ‘Η χρονιά της αλλαγής’, η Formula 1 αποτέλεσε ιδανική πλατφόρμα για να δείξουμε τα νέα μας λογότυπα και χρώματα, στα οποία ήταν βαμμένο και το Dreamliner του στόλου μας που έκανε επιβλητικό χαμηλό πέρασμα πάνω από την πίστα. Για μας, ήταν, είναι και θα είναι μία σπουδαία ευκαιρία η προβολή μέσω ενός σπορ το οποίο παρακολουθούν 1.3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο», ξεκαθαρίζει ο Kučko, αναφερόμενος στη παρούσα συμφωνία χορηγίας του αγώνα που έχει ισχύ έως το 2022 και που πολύ δύσκολα δεν θα ανανεωθεί.

Advertisement

Άλλωστε αφού είναι και ο ίδιος φίλος της F1, η ευκαιρία να ανεβαίνει στο βάθρο για να απονέμει το τρόπαιο του νικητή κατασκευαστή μετά από κάθε αγώνα, αρκεί για να τον πείσει.
«Είναι μία σπουδαία ευκαιρία», λέει με το χαμόγελο ενθουσιασμένου θεατή κι όχι την τυπικότητα χορηγού. «Το να παρακολουθείς αυτό το σπορ από μικρό παιδί και να γίνεσαι ξαφνικά μέλος του, όχι φυσικά ως οδηγός αλλά ανεβαίνοντας στο βάθρο, είναι μία μεγάλη τιμή και κάτι συναρπαστικό. Να είσαι τόσο κοντά σε αυτούς τους σπουδαίους οδηγούς που όμως παρά το πηγαίο ταλέντο τους, αποδεικνύουν έμπρακτα πως για να πετύχεις οτιδήποτε, πρέπει να δουλεύεις σκληρά».

Advertisement