Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

FORMULA 1

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

FORMULA 1

Με τη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 να συνεχίζεται, συνεχίζονται και τα «χτυπήματα» που δέχεται το καλεντάρι της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Μετά την αναβολή των Grand Prix της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Αζερμπαϊτζάν αλλά και την ακύρωση του φετινού αγώνα στο Πριγκιπάτο του Μονακό, η παγκόσμια κρίση οδηγεί στην αναβολή και του ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αυτός ήταν προγραμματισμένος για τις 12-14 Ιουνίου, στην πίστα Gilles Villeneuve, στο Μοντρεάλ του Καναδά. Μία χώρα που το τελευταίο 24ωρο είχε 51 νέους θανάτους, 374 νέα κρούσματα και συνολικά έχει απώλειες που φτάνουν τους 374 ανθρώπους.

Advertisement
Advertisement

Η σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Francois Dumontier, Προέδρου και CEO του GP Καναδά, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα ήταν τιμή μας να φιλοξενήσουμε τον πρώτο αγώνα στο πρόγραμμα του 2020 αλλά δυστυχώς πρέπει να ανακοινώσουμε την αναβολή του Grand Prix του Καναδά που ήταν προγραμματισμένο για τις 12-14 Ιουνίου του 2020.
Αυτή η αναβολή είναι απόφαση που δεν πάρθηκε εύκολα. Τον τελευταίο μήνα ήμασταν σε σταθερή επικοινωνία με τη Formula 1 και εκπροσώπους τοπικούς αλλά και εθνικούς φορείς. Έχουμε ακούσει τις οδηγίες που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές ως συνέπεια της πανδημίας του Covid-19 και βάσει της καθοδήγησης από τους ειδικούς. Η σκέψη μας είναι με όσους εργάζονται ακούραστα για να μας κρατούν υγιείς, ασφαλείς και χορτάτους αυτούς τους αβέβαιους καιρούς. Και τους ευχαριστούμε.
Είμαι περήφανος από τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες και τεχνικές εξελίξεις που ‘γεννιούνται’ από τη Formula 1 σε αυτή την εποχή κρίσης. Αυτή τη στιγμή είναι καθοριστικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε τον Covid-19. Θα σας υποδεχθούμε με ανοιχτές στο σιρκουί Gilles Villeneuve το συντομότερο που θα κριθεί πως είναι ασφαλές».

Από την πλευρά του, ο CEO της Formula 1, Chase Carey, τόνισε πως καθώς η ασφάλεια των θεατών και της κοινότητας της F1 αποτελούν προτεραιότητα, θα πρέπει όλοι να περιμένουν λίγο περισσότερο για το εντυπωσιακό σόου στο Μοντρεάλ. Δεν τέθηκε πάντως θέμα ματαίωσης του αγώνα.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Τα μονοθέσια μένουν στα γκαράζ (video)

Advertisement

F1: Υποχρεωτικές άδειες και στη Williams

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας